Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur? (2022 Güncel)

İnternet hayatın merkezi olmaya başladığından beri çeşitli sosyal medya uygulamaları da gelişmeye, üretilmeye başlandı. İstediğimiz doğrultusunda çeşitli uygulamalarda hesaplar açıp kullanmaya başladık. Sosyal hayatı birinci adımda etkileyen sosyal medya uygulamaları farklı kullanım amaçlarına göre şekillenmeye başladılar.

 Sosyal Medya Hesapları Nelerdir?

 Revaçta olan sosyal medya uygulamaları Instagram, Twitter, Youtube, Snapchat, Tik Tok, Facebook vb. gibidir. Kullanan kişinin yaş grubundan, kendini daha konforlu hissettiği platforma kayıt olma isteğine kadar birçok etkiden dolayı tercih ettiği sosyal medya uygulamaları değişiklik gösterir. Instagram bu sosyal medya uygulamalarının en popüleridir demek hata olmayacaktır. Hatta Instagram uygulaması üzerinden popülerliği oluşan sosyal medya ünlüleri, bu ünlülerin aldığı reklamlarla birlikte bir iş kolu açılmış durumdadır. Artık Instagram kullanımı maddi kazanç ve popülerlik getirisiyle yenidünya meslekleri arasında kabul görmeye başlamıştır.

instagram dondurmak

 Instagram Kullanımı Nasıldır?

 Instagram kullanımında amaç kişinin kendi sosyal çevresiyle etkileşim halinde olması ise çok kullanım şekli çok kolay bir formdadır. Seçtiğiniz fotoğrafları post olarak paylaşmak, arkadaşlarınızın post olarak attığı fotoğrafları incelemek, yorum veya beğeni yapmak, anlık çekilen fotoğrafları hikâye formunda atmak, kişileri kullanıcı adıyla bulup arkadaş olarak eklemek uygulamanın genel kullanım şeklidir fakat bunu iş olarak yapan Instagram kullanıcıları için durum biraz daha değişiklik gösterir, zorlaşır. Güncel algoritmaları bilmek, güncel konu ve ürünleri paylaşmak, yöneldiği iş koluyla ilgili kendi hesabını yani markasını unutturmamak amacıyla paylaştığı görselleri süreklileştirmesi gerekmektedir.

 

 Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

 Instagram hesabını açmak kadar dondurmak veya kapatmak da kolaydır. Uygulamanın açık olduğu cihazda ayarlar kısmına gelip, hesap butonunu bulmalısınız. Sonrasında hesabı sil butonuna tıklayarak hesabı dondur veya hesabı sil seçeneklerinden birini seçip hesabınızda yapmak istediğiniz hareketi gerçekleştirirsiniz. Hesabı sil butonuna tıklanması halinde kullandığınız Instagram hesabı kalıcı olarak silinecektir.

 Hesabı dondur butonu ise size tanınan zaman içinde hesabınızı geçici olarak silecek, bu süre içinde hesabınıza hiç giriş yapmaz iseniz hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Bu durumda hesabınızı tamamen mi yoksa geçici olarak mı kaldırmak istediğinizin kararını iyi vermeniz gerekmektedir. Yeni bir kullanıcı adıyla hesap açarak tekrar sıfırdan bir hesap sahibi olabilirsiniz.