Instagram'ın Yeni Özelliği "Sıkça Sorulan Sorular" Nedir?

Her geçen gün giderek artan kullanıcı sayısı ile günümüzün en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagramda artık yeni bir güncelleme var; sıkça sorulan sorular. Instagram, Whatsapp gibi uygulamaların çatı firması konumunda bulunan Facebook’un DM ve Messenger’ı aynı altyapı çerçevesinde birleştirmeyi amaçlayan çalışmalarının bir ürünü olan sıkça sorulan sorular özelliği geçtiğimiz aylarda test sürümü ile kısıtlı ölçüde Instagram kullanıcısının hizmetine sunulmuştu. Şimdi ise onay alarak artık ana özelliklerden biri haline gelmiş durumda.

Instagram DM kısmına eklenen bu yeni güncellemeyi kısaca özetlemek gerekirse “Artık Instagram kullanıcılarına hazır cevap hakkı sunuyor.” demek en doğru cümle olacaktır. Sıkça sorulan sorular özelliği kapsamında gelen mesajlara otomatik olarak cevap verme özelliği ile birçok Instagram kullanıcısı artık DM’de yer alan tüm sorulara tek tek cevap verme zahmetinden kurtularak zamandan tasarruf edebilecekler. Bireysel ve küçük ölçekli hesaplardan ziyade genel itibariyle marka hesapları veya büyük blog hesapları için tasarlanan bu yeni güncelleme özelliğinin amacı Instagram DM kısmında kullanıcılara sorulan en sık sorular için eklenen cevaplar aracılığıyla soru soran kullanıcılara en kısa zamanda cevap iletilmesi konusunda büyük hesap sahiplerine yardımcı olmaktadır. Peki sıkça sorulan sorular nasıl belirlenecek?

Sıkça Sorulan Sorular Özelliğinin İçeriği Nasıl Hazırlanacak?

Son zamanlarda birçok marka ve kişi tarafından marka tanıtımı ve blog hesabı oluşturmak amacıyla kullanılan Instagram uygulamasının kullanıcıları için getirilen yeni güncelleme özelliği sıkça sorulan sorular (SSS) çoğu yönden büyük çaplı hesaplara kolaylık sunmak için tasarlandı. Tasarlandığı ve Instagram kullanıcılarına test amaçlı sunulduğun kısıtlı bir kesimin kullandığı SSS özelliği test aşamasını geçerek artık birçok kullanıcının kullanımına açılmış durumda. Instagramda içerik üretici olarak yer alan hesaplar kullanıcılarını birçok yönden rahatlatacak bu yeni özellik diğer kullanıcılar için de oldukça faydalı olacağa benziyor. Özellikle Instagram üzerinden satış yapan ve müşterileri ile genellikle Instagram üzerinden iletişime geçen hesaplar için son derece kullanışlı bir özelliktir. Sadece marka sahipleri değil elbette ki birçok ünlü de takipçilerinden sıkça gelen benzer sorular için aynı özelliği kullanabilecekler.

Sıkça sorulan sorular özelliğinin çalışma sistemi hesap kullanıcılarına bağlı olacak. Yani sıkça sorulan soruları hesap kullanıcıları belirleyerek ve sıkça sorulan sorular için belli cevaplar yazarak Instagram DM kısmındaki SSS bölümüne ekleyecekler diğer kullanıcılar da buradan sormak istedikleri sorulara ulaşabilecekler. Mesajlara otomatik cevap verme özelliği ile de soru soran kullanıcılar en kısa sürede cevabını alacak ve böylelikle cevap beklerken geçen uzun süreler tarihe karışacak. Özelliğin bir diğer faydası ise gelen mesajlara otomatik cevap verildiği için mesajların kaybolması durumu artık söz konusu olmayacak.

Çok takipçili büyük hesaplar ile Instagram üzerinden satış yapacak firmalar için oldukça etkili olacak olan bu güncelleme çoktan birçok kullanıcı tarafından beğenildi ve kullanımına başlandı.

Instagram hesabıza organik takipçi almak isterseniz paketlerimizi inceleyebilirsiniz.