Popüler Hashtag'lerle Instagram'da Öne Çıkın

Gelişen teknoloji ile birlikte kitle iletişim araçlarının kullanımı vazgeçilmez hale gelmiş ve sosyal medya platformları da hayatımızda yer edinmiştir. Her sosyal medya platformunun farklı bir kullanım amacı ve belli bir kullanıcı kitlesi vardır. En fazla kullanılan sosyal medya platformları arasında dördüncü sırada yer alan Instagram, fotoğraf ve video paylaşma konusunda bir öncü olarak görülmektedir.

Instagram aynı zamanda genç kitleler tarafından da daha çok tercih edilen bir platformdur. Hedef kitlesi ve kullanım amacı mobil kullanıcılara yönelik olan Instagram, geniş kitlelere ulaşarak tanıtım ve reklam yaparak gelir sağlama imkanlarını da kullanıcılarına sunmaktadır. Birçok kullanıcı bu imkanlardan faydalanmak için haliyle Instagram'da geniş kitlelere sahip olmayı istemektedir. Bu da izlenecek stratejik adımları profesyonelce uygulamamız sayesinde mümkün olmaktadır. Öncelikle paylaşılacak içeriklerin nasıl bir kitleye hitap edeceği belirlenmelidir. Mesela makyaj trendlerini takip eden kitleye kozmetik hakkında içerikler sunabiliriz. Öyle ki futbol seven bir kitlenin dikkatini atletizm sporları içeren paylaşımlarla çekemeyiz. Neyi istediğimizi belirledikten sonra doğru hedef kitleye hitap etmeliyiz. Ardından belirlediğiniz içerikleri takipçilerinize en kaliteli şekilde sunarak, kitlenizi daha da genişletebilirsiniz.

Popüler Hashtag Kullanımı

Hedef kitle ne kadar geniş olursa popülerliği sağlamakta bir o kadar kolay olmaktadır. Paylaşacağımız içeriklerin sizi takip etmeyen kullanıcılarında karşısına çıkması için yapılan açıklamalarda hashtag kullanımına başvurabilirsiniz. Hashtagler "#" simgesi kullanılarak yazılmaktadır (örn.: #hemenbeğeni). Kullanacağımız hashtagler herkesçe tercih edilen ve kabul görmüş hashtagler olmalıdır. Bu sayede içerikleriniz daha geniş kitlelere ulaşabilecektir. Kullanacağımız hashtagler daima genele hitap etmektedir. Örneğin keşfet, Instagram, ve reels kavramları içeriklerimizin Istagram'da bulunan "keşfet" bölümüne düşerek daha fazla tıklanmasını sağlayabilmektedir. Fakat sadece belli bir ülke ile sınırlı kalmayıp dünya genelinde de etkileşim sağlayabilirsiniz. Hashtag seçiminde en çok aranan etiketleri tespit ederek bunlara ağırlık vermelisiniz. En basitinden; eğer Türk iseniz "#Turkey" veya "#Türkiye" hashtaglerini kullanabilirsiniz. Çünkü Instagram kullanıcıları belli bir ülke ismini aratarak araştırmalar yapabilmektedir.

En İyi 100 Hashtag Listesi

Yapılan araştırmalara göre 2021 yılında kullanılan popüler hashtag listesinde ilk 10 sırada; love, ınstagood, photoofteday, fashion, beautiful, happy, cute, tbt, like4like ve followme kavramları yer edinmiştir. 2021 yılında Instagram kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen popüler il 10 hashtag bu şekildedir.

Sizlerin de gördüğü gibi bu kelimeler İngilizcedir çünkü İngilizce ulusal bir dil olarak kabul görmüştür haliyle dünya genelinde yapılan aratmalar İngilizce olabilmektedir. Kullanacağınız kelimelerin İngilizce karşılığını tercih ederseniz içeriklerinizin diğer ülkelerde de yayılmasını sağlayabilirsiniz. Sizde kitlemi ne kadar büyütürsem o kadar faydalı olur diyorsanız hashtagleriniz de İngilizce kelimelerin kullanımına daha fazla ağırlık verebilirsiniz. Kullandığımız bu hashtagler daha fazla takipçi kazanmamıza da yardımcı olmakla beraber daha geniş kitlelere ulaşmanızı garanti vermektedir.

Hashtag kullanımının yanısıra keşfete çıkmanıza yardımcı olacak paketlerimizi inceleyebilirsiniz.