Instagram'da Nasıl Etkileşim Alınır?

Günümüzde instagram kullanan kişilerin sayıları hızla artmakta hatta insanlar birden fazla hesabı yönetmektedir. Hepimiz instagramda etkileşim almayı severiz. Gönderdiğimiz postlar(gönderiler) beğenilsin, takipçi sayılarımız artsın ve hatta gönderilerimize yorumlar yapılsın. Bu maddeler yerine geldikten sonra bir de keşfete düştüyseniz değmeyin keyfinize.

    Takipçi sayısı, beğeni sayısı ve hatta yorum arttırma adına üretilen casus yazılımlar hatta bunu kendine bir gelir kapısı haline getiren kişiler gün geçtikçe artmakta fakat instagramın algoritmasıyla uyuşmadığı için hesabınız organik bir büyüme söz konusu olmamaktadır. Peki hesabımızın organik bir şekilde büyümesi için neler yapmalıyız. İşte bunları sırasıyla bulabileceğiniz maddelere aşağıda rastlamanız oldukça mümkün.

1-) Gönderilere orijinal etiketler atın!

Gönderileriniz amacınıza göre çeşitli etkileşim potansiyellerine sahiptir fakat kendi arkadaş listeniz sınırları dışına çıkabilmeniz açısından gönderilere atılan etiketler son derece önem taşımaktadır. Örneğin bir seyahat bloğu açmayı düşünüyorsunuz ve bununla alakalı ilk gönderinizi yayınlamak üzeresiniz. Bunun için etiketlerinizin gönderilerinizle uyumlu olması gerekir. Doğa ile ilgili bir paylaşımda bambaşka bir etiket sizin organik ilerlemenize tam anlamıyla ters düşecektir. Öte yandan gönderilerinize koyduğunuz etiketleri farklı dillerde de uygulayabilirsiniz bu da sizi daha ulaşılabilir bir kanal haline getirecektir. Doğa paylaşımınız #doğayıseviyorum gibi bir etiketin yanı sıra #lovethenature etiketiniz daha güzel etkileşimler katacaktır.

Kişi etiketleri de sizi yükselirken destekleyecektir. Kanal türünüzde bulunan öncü hesapları etiketlemek size paylaşım imkânı sağlayacaktır.

2-) Gönderi paylaşım saatinize çok dikkat edin!

Birçok makalede sıklıkla rastlansa da tecrübeyle sabit ve geçerli olan bir diğer madde de gönderilerinizi paylaştığınız saatlerdir. Bazı saat aralıkları beklentinizi son derece karşılarken bazı saatler ise sizin üretme arzunuzu kıracak kadar az etkileşimler sunarlar.

Peki paylaşım yapmanın ideal saat aralıkları hangileridir?

Sabah gönderi paylaşacaksanız saat 08.00 ile 10.00 arası özellikle hafta içi günlerinde en ideal saat aralıklarından biri olacaktır. Çoğunlukla mesai başlangıcı saatler güzel etkileşimler sunar. Öte yandan bir diğer ideal etkileşim saati ise yine mesai sonu saatleri olan 17.00 ile 19.00 arası olacaktır. Bu saat aralığı ise yine iş çıkışı yolculuk esnasından instagramda vakit geçiren büyük çoğunluk tarafından güzel etkileşimler getirecektir. Son olarak akşam saatleri olan 22.00 ile 01.00 arası genellikle insanların uyku öncesi telefonlarında yoğun vakit geçirdikleri saat aralıklarıdır ve gönderilinize gelen etkileşimlere büyük desteği olacaktır.

 

3-) Trende ayak uydurun

Trend yani Türkçe karşılığı ile moda olana ayak uydurmak gündemi aktüel takip etmek organik büyüme ve doğal etkileşim için önem arz etmektedir. Örneğin yemek yapmaktan keyif alıyorsunuz ve yemek ile ilgili bir kişisel blog açtınız. Son zamanlarda meşhur olan reelslardan bir tane siz de çekmediyseniz büyük kayıptasınızdır. Hatta videolarınıza eklediğiniz müziklerin bile güncel olması kullanıcıların ve potansiyel takipçilerin ilgisini çekecektir.

Son olarak organik olarak büyümenin zahmetli ve zaman alıcı olduğunu bilmeli ve acele etmemelisiniz. Eğer orijinal içerikler ortaya koyuyorsanız ve kendinize de güveniyorsanız büyümek kaçınılmaz olacaktır.