Instagram'da Satış Yapmanın Yolları

Cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte sosyal medya ağları hayatımızda daha geniş yer kaplar hâle geldi. Herkesin sosyal medya hesabı var. Küçük büyük demeden saatlerimizi artık bu platformlarda geçirir olduk.

Yediğimiz içtiğimizden, bindiğimiz arabadan tutun da yaptığımız seyahatlere kadar bu ağlarda paylaşır olduk. Zaten bu ağları kuranların amacı da tam olarak bu. İnsanların gelişen toplum düzeyleri ile birlikte yalnızlaştığı günümüz dünyasında insanları birbirine yakın hissettirmek sosyalleştirmek adı altında hizmet veriyorlar. Tabi sosyalleşiyor muyuz yoksa bu durum bizi daha çok yalnızlığa sürüklüyor o tartışılır.

Bugünkü konumuz Instagram ile alakalı. Dünya genelinde oldukça popüler olan ve en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da satış yapmak.

Instagram’da Satış

Instagram’da para kazanma yöntemleri arasında yapabileceğiniz ilk yöntemlerden biri bir satış hesabı kurmak olacaktır. Peki, Instagram’da satış hesabı nasıl açılır? Instagram’da satılacak ürünler hakkında ufak bir araştırma yaparak satışa başlayabilirsiniz. Fakat unutmamanız gereken bazı konular var.

Ülkemizde satış yaptıktan sonra vergi vermek gereklidir. Instagram’da da eğer bir satış hesabı kuruyorsak vergi şartlarını yerine getirerek başımızın ağrımasını sağlayabilirsiniz. Vergi vermemenin ciddi cezaları bulunduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Kurduğumuz hesapta satışı legal olan ürünleri satmaya da dikkat etmeliyiz. Önemli konulardan birisi de güvenilirliği olayıdır ne kadar büyük bir hesaba sahip olursanız insanların size olan güvenleri artar. Bu sayede işlerinizi büyütürsünüz.

Satış Fikirleri

İlk olarak Instagram’da satış yapmak için ne gerekli? Sorusunun cevabını verelim. Bunun için güvenilir ve takipçi sayısı fazla olan bir satış hesabına ihtiyaç vardır. Bu hesaplar herkese açık olduğu için insanlar rahatlıkla girip satışını yaptığınız ürünleri görebilir.

Instagram’da satılabilecek ürün fikirleri olarak size verebileceğimiz en önemli tavsiye giyim ve kozmetik olacaktır. Ayakkabı, tişört, gözlük, kaban giyim ürünleri arasında en çok tercih bulan ürünler arasındadır.

Kozmetik ürünleri satmak için ise tedarik ettiğiniz firmanın güvenilir olduğuna dikkat etmelisiniz. İnsanların doğrudan sağlığı ile alakalı olduğu için parfüm, krem, makyaj malzemeleri gibi ürünleri bilindik firmalardan tedarik etmeniz sizin için en sağlıklısı olacaktır. Instagram’da en çok ne satılır sorusunun yanıtı yukarda örnek verdiğimiz ürünlerdir.

Satış Artırma Önerileri

Instagram’da satışı artırmanın yolları ise yine belirttiğimiz gibi güvenilir müşteri toplayabilen çok takipçisi olan bir hesaba sahip olmaktır.

Ayrıca ürünlerinizi geri alma garantisi vererek para iadesi seçeneği sunarak insanlara tercih sebebi olabilirsiniz.

WhatsApp yolu ile müşterileriniz ile doğrudan iletişime ve geçerek şikâyetlerini dinleyerek daha hızlı çözüm sunabilirsiniz.

İletişim için Instagram üzerinden de mesaj trafiğini yönetebilirsiniz.

Yukarda verdiğimiz bilgilerde Instagram’da satış yapmak ile ilgili bilgiler verdik. Siz de kendi satış hesabınızı belirli kurallar dahilinde kurabilirsiniz. Ve satışa başlayabilirsiniz. Unutmayın güveni sağlarsınız satışlarınız aynı oranda artış gösterecektir.