Instagramdan Nasıl Para Kazanılır (2022 Güncel Yöntemler)

Instagram kurulduğu günden günümüze gelene kadar insanların sosyal medyaya karşı bakış açısı çok değişti. Eskiden sosyal medya üzerinden para kazanmak imkânsız gözükürken ve ciddiye alınmazken artık Instagram üzerinden para kazanmak bir meslek haline geldi.

2021 yılında ise Instagram dünyada en çok indirilen ikinci uygulama oldu. Buradan anlayabileceğimiz üzere Instagram devasa bir kullanıcı kitlesine sahip. Bu sayede üreteceğiniz içeriklerinizi belirli bir kitleye ulaştırmanız çok daha kolay. Peki, Instagram'da nasıl para kazanırsınız?

Instagram üzerinden para kazanmak için birçok farklı yöntem bulunuyor. Bütün bu anlatacağımız yöntemlerle Instagram üzerinden para kazanmak mümkün; ancak unutmamalısınız ki uzun vadede başarınızı devam ettirebilmek için düzenli ve kaliteli içerik üretmelisiniz.

Influencer Olun

instagram influancer

Instagram üzerinde influencer olmak her ne kadar artık zor gibi gözükse de özgün ve kaliteli içerikleri düzenli bir şekilde üreterek zaman içerisinde takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Instagram bu konuda küçük hesaplara yardımcı olarak daha çok öne çıkarıyor. Takipçi sayınız, tek bir keşfete düşen gönderinizle bir anda artabilir.

Influencer olarak markalarla anlaşma yapabilir, belirli bir kitleye ulaştıktan sonra kendi linklerinizi verebilirsiniz. Artık markalar takipçi sayısından çok geri dönüşleri dikkate alıyor. İstatistikleriniz ise bu durumda önem taşıyor. Markalarla anlaşma yapmak için onlara mail atabilir veya özelden iletişime geçebilirsiniz.

Takipçi sayınıza ve çalışacağınız markaya bağlı olarak da reklam fiyatları değişmekte; ancak bu şekilde para kazanmak oldukça mümkün. Aynı zamanda belirli bir kullanıcıya ulaştıktan sonra paylaşacağınız Reelslerden gelen izlenmelerden de para kazanmaya başlayabilirsiniz. Kazanacağınız oranlar başlangıçta 500TL ile 5000TL arasında değişebilir.

Canlı Yayın Açın ve Rozet Toplayın

instagram canlı

Instagram’da canlı yayın açarak takipçilerinizle etkileşime geçebilir, aynı zamanda para da kazanabilirsiniz. Instagram ilk 15 dakikalık canlı yayın için $100, 30 dakikalık canlı yayın için $150 ve dört hafta sonunda ise $250 vermekte.

Eğer takipçi sayınız 10.000 ve üzerinde ise Instagram’da reels ve rozetler ile para kazanabilirsiniz. Canlı yayın esnasında takipçileriniz sizi desteklemek ve kendilerini göstermek için rozetler alabilir, siz de bu sayede para kazanabilirsiniz.

Rozetleri aktif hale getirmek için profilinize gidin ve ‘içerik üreticisine’ tıklayarak para kazanmayı aktif hale getirin. Bu özelliği aktif hale getirmek için vergi mükellefi/şirket sahibi olmanız gerekiyor. Başvurunuz onaylandığında size bildirim gelecek ve bu sayede artık canlı yayınlarda rozet kazanarak para kazanabileceksiniz. İşlemler tamamlandıktan sonra canlı yayınlarınızda Rozet özelliğini aktif hale getirmeniz gerekmekte.

Sizin için rozet satın alan kullanıcıların isimleri yanında kalp simgeleri görebilirsiniz. Böylece canlı yayınlarda takipçilerinizle daha rahat ilgilenebileceksiniz. Yayın sonrası kazançlarınız hakkında daha detaylı bilgi edinmek için İçerik Üreticisindeki ‘’Rozetler’’ kısmına gidebilirsiniz.

Satış Yapın

instagram para

Instagram’da kendi işletmenizi kurarak geniş kitlelere ulaşabilir, işletmenizin reklamını yapabilir ve ufak bir sermaye ile Instagram üzerinden para kazanabilirsiniz. Satacağınız ürünlere karar vermek için Instagram üzerinden satış yapan diğer işletmelere göz atabilirsiniz. Kendi ürün kataloğunuzu oluşturmak için popüler içerikleri takip etmeli ve markanızı ona göre oluşturmalısınız.

İşletme hesabı kurarak ilk adımı atabilirsiniz; ancak kullanıcıların ilgisini çekmek için yaratıcı bir logo ve marka ismine ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca takipçi ve müşteri kazanmak için düzenli gönderiler paylaşmalı, trendleri takip edip ona göre içerik üretmelisiniz. Ürünlerinizi paylaşırken etiket kullanımına da dikkat etmelisiniz

Eğer markanız için bir e-ticaret sitesi oluşturursanız InstaShop özelliği sayesinde ürünleriniz üzerine etiket koyarak müşterileri direkt kendi sitenize yönlendirebilirsiniz. İlk başta sayfanız için reklam da verebilir ve uzun vadede satışlarınızı artırabilirsiniz.

Eğer Instagram’da gerçekten para kazanmak istiyorsanız bahsettiğimiz bu maddeleri uygulamalı, sabırlı ve istikrarlı olmalısınız. Unutmayın ki takipçi sayınız arttıkça, kazancınız da artacak. Zaman içerisinde artıracağınız takipçi sayınız ve ürettiğini içerikler size bir gelir kapısı olarak geri dönebilir.