TikTok Pazarlama Stratejisi ile Satışlarınızı Arttırın

Sosyal medya pazarlamasında TikTok’un ortaya çıkması ile ani bir değişiklik oldu. TikTok 2017’de Amerika’daki ilk çıkışı ile birlikte yavaş yavaş genç izleyicileri platforma çekmeye başladı

TikTok 2017'de Amerika'daki ilk çıkışından sonra yavaş yavaş genç izleyicileri platforma çekerek popülaritesini arttırdı. Yalnızca 2020'de, TikTok'un 100 milyonu ABD'den olmak üzere dünya çapında yarım milyardan fazla aktif kullanıcısı vardı.

TikTok patlaması, sosyal medya pazarlamacıları için yeni zorlukların yanı sıra yeni fırsatlar da getirdi. Artık markaların genç, büyüyen ve tutkulu bir kitleyle etkileşim kurmak için tamamen yeni bir kanalı var.

TikTok'ta pazarlama, daha yerleşik platformlara kıyasla benzersiz gereksinimler sunabilir, ancak uygun şekilde kullanıldığında herhangi bir etkili sosyal medya stratejisinin güçlü bir parçası olabilir.

TikTok platformunun etkileyici potansiyelinden yararlanmak istiyorsanız, eyleme geçirilebilir bir strateji geliştirmek için bilmeniz gereken tüm temel bilgiler burada.

Peki… TikTok Nedir?

Her şeye temel bilgilerle başlayalım. TikTok, kullanıcıların genellikle bir dakikadan uzun olmayan kısa videolarını yayınlayabilecekleri, iOS ve Android'de kullanılabilen bir sosyal platformdur. Bunu 7 saniyelik zaman sınırı olmadan, şu anda feshedilmiş Vine'ın devamı olarak düşünün.

TikTok videoları, müzik videolarından danslara, yaşam tüyolarından vlog'lara kadar her şeyi kapsayabilir. İnanılmaz derecede çok yönlü bir platform: Hayata Musical.ly'ye benzer bir müzik uygulaması olarak başlamış olabilir, ancak çok daha fazlası olacak şekilde gelişti. TikTok severler, platformda akla gelebilecek hemen hemen her tür kısa video içeriğini oluşturarak sınırları zorlamaya devam ediyor.

Neden TikTok'u Hedeflemelisiniz?

Belki de Facebook, Twitter veya Instagram gibi diğer sosyal platformlar için sıralanmış başarılı video pazarlama stratejileriniz var . Merak ediyor olabilirsiniz, neden TikTok'a zaman ve kaynak koymalısınız?

Basitçe söylemek gerekirse, sosyal medya stratejinizde TikTok'u hedeflemek, genç bir kitle tarafından tutkuyla kullanılan geniş ve büyüyen bir platformdan yararlanmanıza olanak tanır. Bu geçici bir heves de değil, onu kaldırmaya yönelik sayısız girişime rağmen, TikTok'un önümüzdeki yıllarda sürekli büyümesi bekleniyor

TikTok, gençlerin tercih ettiği platform olarak bir üne sahip olabilir, ancak gerçekte, uygulamaların kullanıcıları çok çeşitlidir. Uygulamanın hedef kitlesinin üçte birini gençler ve ergenler oluştururken, diğer bir üçte biri 30 yaşın üzerindedir ve bu da pazarlamacılara her kesimden geniş bir kitleye erişim sağlar.

TikTok'un hızlı genişlemesinden halihazırda yararlanan pazarlamacılar, kendileri için gözle görülür faydalar gördüler. TikTok, herhangi bir sosyal medya uygulaması arasında en yüksek kullanıcı katılımı oranlarından birine sahiptir.

TikTok çılgınlığına dahil olan kuruluşlar zaten kendileri için faydaları görüyorlar. EA Games ve L'Oreal gibi markalar, platform için on milyarlarca görüntüleme biriktiren özel hashtag'ler ve videolar geliştirdi - ve bu, pek çok örnekten sadece biri.

TikTok'u Sosyal Medya Stratejinizde Nasıl Kullanırsınız?

TikTok'ta pazarlama yapmak  istediğinizde, aklınızda tek bir amaç olması gerekir. Orijinal içerik oluşturarak viral olmak.

TikTok'u pazarlama kampanyanıza entegre etmeye başladığınızda, bu uygulanabilir tavsiyeleri aklınızda bulundurun.

İşleri (çok) kısa ve tatlı tutun. Genel bir kural olarak özlü olmak her zaman iyidir, ancak TikTok'ta bu bir zorunluluktur. Videonuzu sunmak için yalnızca bir dakikanız var ve milyonlarca diğer TikTok kullanıcıların dikkatini çekmek için yarışırken, bu süreyi değerlendirmeniz gerekiyor. Videolarınızı güçlü, kısa ve öz olacak şekilde oluşturun . İster gösterişli renkler ister komik mizah olsun, kitlenizi hemen çeken bir şeyle açmaya çalışın. Bu sayede önemli bir TikTok izlenme elde edebilirsiniz.

Modaya uygun kalın. Trendler herhangi bir sosyal platform için gereklidir ve TikTok da farklı değildir. Uygulamadaki "trendler" sekmesine yakından bakın; Markanızla alakalı trend olan bir hashtag veya meydan okuma görürseniz, mümkün olduğunca çabuk üzerine atlayın. Trendlerden yararlanmak, başka türlü markanızla etkileşime geçmeyecek kitlelere ulaşmanın harika bir yoludur.

Yaratıcı ol. TikTok, her gün eklenen milyonlarca videoyla milyarlarca videoya ev sahipliği yapıyor.. Trendleri takip edin, ancak onlara kendi dönüşünüzü yaptığınızdan emin olun. Markanızın benzersiz bir kimliği vardır ve sosyal içeriğiniz her zaman bunu yansıtmalıdır. Bazen en riskli fikirler, sosyal büyüme ve katılım söz konusu olduğunda en başarılı olanlardır, bu nedenle TikTok'ları yaparken yaratıcılığınızın akmasına izin verin.

Bilgiye odaklanın. Düşündüğünüzün aksine, TikTok tamamen aptal danslardan ibaret değildir. Platformun en popüler ve ilgi çekici videolarından bazıları, yardımcı veya bilgilendirici içerik paylaşmakla ilgilidir. Markanız, pizza hamuru atmak, arabadan atlamak veya işinizle ilgili diğer herhangi bir etkinlik gibi bir prosedürde izleyicilerinizi hızlı ve basit bir şekilde yönlendiren TikTok'lar oluşturarak aynı şeyi yapabilir.

Kendi hashtag'lerinizi yapın. Kendi trendlerinizi yaratmanızı engelleyen hiçbir şey yok! Özel hashtag'ler geliştirerek ve bunları destekleyen TikTok'lar oluşturarak marka bilinirliğini artırabilirsiniz. Bunu yapmak marka bilinirliğini artırabilirsiniz.

 

TikTok Sosyal Stratejisini Nasıl Geliştirirsiniz?

Harika TikTok'lar yapmak iyi bir şeydir, ancak onları nasıl pazarlayacağını bilmek tamamen başka bir şeydir. TikTok sosyal medya planlarınızı geliştirmeye başladığınızda, net ve resmi bir stratejiye sahip olmak çok önemlidir.

Başarılı bir TikTok stratejisinin aşağıdaki unsurlarını göz önünde bulundurun .

Hedeflerinizi aklınızda tutun. TikTok pazarlaması için, olası satışlar oluşturmak, satışları artırmak, sosyal takipçilerinizi büyütmek veya başka herhangi bir şey dahil olmak üzere somut hedefleriniz olmalıdır. Hedeflere sahip olmak, odaklanmanıza ve başarınızı ölçmenize yardımcı olacaktır.

Tutarlı bir şekilde yükleyin. Düzenli bir yükleme programı uygulayarak  ilgiyi sürdürebilirsiniz; bu, aynı zamanda takipçi kitlesi oluşturmanıza da yardımcı olabilir.

Kaynakları tahsis edin. TikTok pazarlamasına bütçe yaklaşımı uygulamak cazip gelebilir, ancak bu adil değil. Diğer tüm pazarlama kanalları gibi, TikTok da kârı artırma ve markanızın itibarını artırma konusunda ciddi bir potansiyele sahiptir. TikTok'u iyice keşfetmek için yeterli kaynağı ayırdığınızdan emin olun.

Analizlerinizi izleyin. Analitiklerinizi izleyerek ve etkileşimler, paylaşımlar veya gösterimler açısından istediğiniz kriterleri karşılayıp karşılamadığınızı kontrol ederek TikTok stratejinizin her zaman doğru yolda kalmasını sağlayabilirsiniz.

TikTok, sosyal medya pazarlaması için bloktaki yeni çocuk olabilir, ancak olanaklarını inkar etmek mümkün değil. TikTok pazarlamasına kaynak yatırımı yapmak büyük bir risk gibi görünebilir, ancak her seferinde bir adım atarak sonuçları elde edebilirsiniz.