Instagram'da Gizli Etiketleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikayeler gizli etiketleme konusu çoğu Instagram kullanıcısının son zamanlarda merak ettiği konular arasında yer alır. Instagram hikaye, yayınlanan video veya fotoğraflardan oluşan bir çeşit gönderi türüdür. Fakat Instagram hikayeleri yalnızca 24 saat ana sayfada kalır ve 24 saatten sonra kendiliğinden silinir. Paylaşılan Instagram hikayelerine birilerini etiketlemek mümkündür. Instagram 'da hikayelerde etiketleme yapmak genellikle alenidir, yani etiketlenen kişi ve hikayeyi gören herkes etiketleri görebilmektedir. Instagram 'da hikaye paylaşmak ve birilerini etiketlemek son derece basittir ve hemen hemen tüm Instagram kullanıcıları tarafından bilinir.

Paylaşılan hikayelere etiketleme yapmak içi sadece @ işareti yapmak ve bu işaretin yanına etiketleme yapacağınız kullanıcının Instagram kullanıcı adını yazmanız yeterli olacaktır. Bu tarz etiketlenen hikayeler herkes tarafından görülebilir. Fakat  Instagram hikayeler gizli etiketleme yaptığınızda bu etiketleme herkes tarafından görülemeyecektir. Hikayede gizli etiketleme yapıldığında etiketleme yaptığınız kişiye bildirim gider ve kişi etiketlendiği hikayeyi görür. Burada önemli nokta gizli etiketleme yaptığınız hikayenin herkes tarafından görülememesidir. Gizli etiketleme genellikle reklamcılar tarafından kullanılsa da son zamanlarda çoğu insan tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. Gizli etiketleme yapıldığında etiketlenen kişiye bildirim gider fakat kişi hikayeye girdiğinde isminin etiketlendiğini göremez. Çoğu kişinin bilmedi bu yöntem aslında zor bir yöntem değildir ve bilinmesi faydalı olacaktır.

Instagram Hikayelerde Gizli Etiketleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikayeler gizli etiketleme nasıl yapılır konusunda birkaç yöntem mevcuttur. Instagram 'da ücretsiz hikayelerde gizli etiketleme yapmak son derece basit olup dikkat edilmesi gereken tek bir noktası bulunur. Instagram 'da gizli etiketleme yapmak için;  ilk olarak etiketleyeceğiniz kişinin kullanıcı ismini başında ''@'' işareti olmak suretiyle yazılması gerekmektedir. Daha sonra etiketlediğiniz kullanıcının etiketini küçültüp hikayenin en sağına ve en soluna yerleştirmelisiniz. 

Bu sayede etiketlenen kişiye bildirim gitmesine rağmen kullanıcı bu yöntemi bilmiyorsa bunu anlayamayacaktır.  Bu yöntemde esas dikkat edilmesi gereken konu etiketin kayboluncaya kadar küçültülmesidir. Bu şekilde etiket gözükmemesine rağmen karşı tarafa bildirim gitmesi sağlanacaktır. Aslında Instagram hikayesinde gizli etiketleme yapmak normal etiketleme yapmanın aynısıdır. Tek fark ise etiketin görünemeyecek kadar küçültülmesi ve hikayeye yerleştirilmesidir.

Instagram Hikayede Konum Etiketi Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikayeler gizli etiketleme  yapmak sadece kişiler için geçerli bir konu değildir. İnstagram hikayelerinde hem kişi hem de konum etiketlemesi yapmak mümkündür. Öyle ki kullanıcılarda gizli etiketleme olduğu gibi konum için de gizli etiketleme yapmak mümkündür. Instagram hikayede konum etiketi gizleme yapmak için şunlar yapılmalıdır:

  • İlk olarak Instagram 'dan hikaye olarak kullanacağınız gönderiye gitmelisiniz.
  • Daha sonra paylaşacağınız hikayeye konum etiketini koymalısınız.
  • Konum etiketini de aynı kişi etiketinde yaptığınız gibi kaybolana kadar küçültmelisiniz.
  • Konum etiketini küçülttükten sonra istediğiniz bir gif seçerek konum etiketinin üstüne koyun. Eklediğiniz gif sayesinde konum etiketiniz gizlenmiş olacaktır.