TikTok'ta Ses Kesme Nasıl Yapılır?

Tiktok ses kesme işlemi oldukça basit birkaç adım ile tamamlanabilmektedir.

Milyonlarca aktif üyesi bulunan Tiktok, yeni nesil bir iletişim aracıdır. Sosyal medya platformları içinde oldukça büyük bir paya sahip olan bu platformun kullanıcı kitlesini genel olarak 25 yaş altı bireyler meydana getirmektedir. Ancak genç kitleden daha az sayıda olsa da yaşlı kitle de bu platformda yerini almıştır. Kişilerin kendini çektikleri ya da farklı bir ortamı kameralar önüne aldıkları video içeriklerinin özgün olması son derece önemlidir. Özgün içerikler, paylaşımı izleyen milyonlarca yeni üyeyi o hesabı beğenmeye itmektedir. Tiktok sayesinde videolar olduğundan daha farklı efektler ile gösterilebilmekte ve farklı düzenlemeler sayesinde daha dikkat çekici forma gelebilmektedir.

Tiktok Kullanımı

Tiktok ses kesme aşamasının başarılı bir şekilde yapılabilmesinden videoların eğlenceli editler yapılarak dikkat çekmesine kadar her detay Tiktok üzerinde fenomen olma olasılığını artırmaktadır. Her geçen gün daha da büyüyen ve bünyesine binlerce yeni kullanıcıyı katan bu platformu kullanmak oldukça basittir. Platformun kullanılabilmesi için ilk olarak Android ya da IOS işlemcili telefonlardan Tiktok uygulamasının indirilmesi gerekmektedir. Ardından uygulamaya gerek elektronik posta adresiniz gerekse de telefon numaranız ile kayıt oluşturmalısınız. Üye olunan sosyal medya hesabınız anında açılacak ve karşınıza diğer kullanıcıların içerikleri çıkmaya başlayacaktır.

Tiktok ses kesme ya da ses ekleme için ilk olarak uygulamaya yüklemek istediğiniz içeriği açmalısınız. İçeriği açar iken alt menünün tam ortasında bulunan "+" simgesine dokunabilirsiniz. Videonun açılmasının ardından düzenleme seçenekleri aktif hale gelmektedir. Bu kısımdan videoya kendi sesinizi ekleyebilir, müzik koyabilir ya da mevcut sesi tamamen kaldırabilirsiniz. Ayrıca videonun farklı kullanıcıları eğlendirmesi ya da bilgilendirmesi için içeriklere yazı da etiketlemeniz mümkündür. İçerik düzenleme kısmından görsel renklerini değiştirebilir ya da video boyutunu kısaltabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak videonuzda yer alan insanları etiketlemek ve onların daha fazla insan tarafından tanınmasını sağlamak için de video düzenleme kısmından yararlanabilirsiniz.

Tiktok Ses Kesme Aşamaları

Tiktok ses kesme sayesinde kullanıcılar video kayıtlarında istemedikleri sesleri tüm üyelere kapatabilmektedir. Özellikle kendi sesini başka insanların duymasını istemeyen kullanıcılar ses kesme işlemi sayesinde videolardan kendi seslerini çıkarabilmektedir. Çıkarılan ses yerine arzu edilen herhangi bir müzik sesi konabilmekte ya da video sessiz formatta izleyiciler ile buluşturulabilmektedir. Tiktok üzerinden orijinal ses yok etmek için birkaç basit adım uygulanmaktadır. Bu adımlardan ilki Tiktok uygulaması yükleyen kişilerin telefonlarından mikrofon erişimine iziz vermesidir. Mikrofon erişimine izin verildikten sonra kamera erişimi de açılmalı ve Tiktok kullanılabilir hale getirilmelidir. Sonraki adımda Tiktok üzerinden sesin kesileceği video açılmalıdır. Videonun üst kısmında yer alan müzik notası bulunmalı ve makas ikonuna dokunulmalıdır. Bu ikon sağ tarafa doğru sürüklendiği zaman 15 saniyelik bir ses kısmını anında kırpmaktadır.

TikTok videolarınızın daha fazla erişim almasını istiyorsanız TikTok izlenme paketlerimizi inceleyebilirsiniz.