5 Madde ile Instagram'da Fotoğraf, Video ve Hikayelerinizin Kalitesini Arttırma

Instagram bilindiği üzere dünya genelinde birçok insan tarafından bilinen ve kullanılan bir sosyal platform. Instagram üzerinde neredeyse her gün düzenli paylaşımlar yapılıyor. Fakat çoğu Instagram kullanıcısı, paylaşım yaparken paylaştıkları içeriklerin görüntü kalitesinin bozulmasından rahatsızlık duyuyor.

Paylaşım yapıldığında görüntü kalitesinin düşmesi durumu çoğumuzun başına gelmiştir. Bunun en büyük nedenlerinden biri Instagramın çok büyük boyuttaki dosyaları biz yükleme yaptığımızda sıkıştırarak küçültmesinden kaynaklanıyor. Paylaşım yapanlar tarafından rahatsız edici bir durum olsa da Instagramın bunu yapmasının sebebi video ve fotoğrafların akışta daha hızlı yüklenebilmesi için yapılan ve bundan kaynaklı bir durum.

Fakat burada bizi ilgilendiren ve Instagram kullanıcılarının merak ettiği durum nasıl Instagramda paylaşılan hikaye, video ve fotoğraf kalitesini arttırabilirim? sorusu oluyor. Bizde bu yazımızda sizler için 6 madde ile Instagramda ki paylaşımlarınızın kalitesini arttırabilirsiniz bunları anlatıyor olacağız.

Hadi gelin 5 madde ile Instagram’da nasıl daha kaliteli paylaşımlar yapabiliriz inceleyelim;

 

1- Instagram'da Ayarları En Yüksek Veri İşleme Kalitesine Getirin

instagram veri

İlk adım olarak Instagram hesabında ayarları en yüksek veri işleme kalitesine getirmek gerekiyor. Bunun için Instagram hesabınızdan ayarlar kısmına gelerek daha sonra burada çıkan menüde hesap bölümüne basıp, veri kullanımı bölümü kısmında yer alan veri tasarrufu kapalı ve yüksek kaliteli yüklemeler kısmı ise açık  duruma getirilerek ilk adımı tamamlayabilirsiniz

 

2- Cep Telefonunuzun Kamera Ayarlarını Düzenleyin

instagram kamera

İkinci adımda ise cep telefonunuzun kamera ayarlarını düzenlemek geliyor. Bunun için de telefonunuzun kendi kamerasını en yüksek çözünülürlük ayarına getirmelisiniz. Bunun yanında ön kamera yerine arka kameradan yapılan çekimler her zaman daha kaliteli fotoğraflar çekmenize yardımcı olur.

3- Düşük Işıkta Çekim Yapmayın

düşük ışık

Düşük ışıkta çekim yapmak telefonun daha fazla dijital ışık kullanmasına neden olur. Ve böylece paylaşımlarda daha gözle görülür bozulmalar meydana gelebilir. Bunu engellemek için ışığın az olduğu gece yada iç mekanlarda fotoğraf çekimi yapmamaya dikkat ederek daha kaliteli fotoğraflar çekilebilir.

 

4- Instagram'ın Yüksek Sıkıştırma Yapması

instagram veri

Bu durum aslında kullanıcıların dışında gelişen bir durum. Instagram kendine katkı sağlamayan fake ya da daha kullanılmayan hesapların sıkıştırılmasını daha fazla yapabiliyor. Bundan kaynaklı olarak daha düşük kaliteli paylaşımlar olabiliyor. Bunun içinde en iyi çözümlerden biri sürekli paylaşım yapıp ardından silmemek ve aktif bir kullanıcı olmakdan geçiyor.

5- Instagram'da Paylaşımlara Müzik Eklemeyin

instagram müzik

Instagram’da paylaşımlara müzik eklendiğinde görüntü kalitesi düşmektedir. Bunun sebebi yine Instagram’ın veri yüklemelerini minimuma indirmesinden kaynaklı oluyor. Bu durumda daha kaliteli paylaşımlar için paylaşımlara müzik koymamak bir çözüm yolu olabilir.