Arama geçmişinizi nasıl temizlersiniz?

Instagram’da aktif bir kullanıcısınız ve kişisel nedenlerden dolayı Instagram’da arama geçmişinizden kurtulmak istiyorsunuz. Instagram’daki arama geçmişinizi kaldırmak için bu adımları izleyin.

Sosyal medyada daha fazla gizliliğe ihtiyacınız varsa , önce tarama geçmişinizi kaldırdığınızdan emin olmalısınız. Chrome veya Firefox gibi kullandığınız tarayıcı uygulamalarını kontrol edin ve geçmişi silin. Ancak, insanların adımlarınızı izlemelerini zorlaştırmak istiyorsanız, aynı yöntemi Instagram gibi daha sık kullandığınız bazı sosyal medya platformlarına da uygulamalısınız .

Neyse ki, Instagram arama geçmişinizi silmek çok basit, bu yüzden bir dahaki sefere bir şey ararken, geçen ay canlı cupcakes görüntüleri ile sağlıksız bir saplantı olduğunu hatırlatmayacağım.

Instagram’da arama geçmişinizi silmeye devam etmek için aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

1- Instagram uygulamasını aç ve profiline git.

2- Üç nokta simgesine dokunun ve ayarlara gidin.

 

3- Alt kısımdaki mavi renkli yazılmış “arama geçmişini temizle” seçeneğini bulmak için aşağı kaydırın.

4- Dokunun ve ardından “Evet, eminim” butonuna dokunarak işleminizi onaylayın.

Bu kadar! Ancak, arama geçmişinizi kaldırmış olsanız bile, Instagram’ın size en çok etkileşimde bulunduğunuz insanlar olan Önerilen kullanıcıları göstermeye devam edeceğini, ancak en son altında düzenli olarak gösterilen profilleri göstermeyeceğini anlamalısınız. Yani en azından arama geçmişiniz ortadan kalkmış olsa da, tamamen %100 güvenli olmayacaksınız.