Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Hesabınızın bir başkasının eline geçtiğini düşünüyorsanız hesabınızı güvene almak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Geri almaya çalıştığınız hesap türüne bağlı olarak, bu kurtarma adımlarından bazılarını kullanamayabilirsiniz ancak her birini denemenizi tavsiye ederiz.

Instagram'dan gelen bir mesaj olup olmadığını görmek için e-posta hesabınızı kontrol edin

[email protected]'dan e-posta adresinizin değiştiğini bildiren bir e-posta aldıysanız mesajda bu değişikliği geri alın'ı işaretleyerek değişikliği geri alabilirsiniz. Başka bilgiler de değiştirildiyse (ör. şifreniz) ve e-posta adresinizi eskisiyle değiştiremiyorsanız Instagram'dan bir giriş bağlantısı veya güvenlik kodu talep edin.

Instagram'dan bir giriş bağlantısı talep edin

 

Hesabın size ait olduğunu doğrulanması için e-posta adresinize veya telefon numaranıza bir giriş bağlantısı gönderilmesini isteyin

Giriş bağlantısı istemek için:

  1. Giriş ekranında Giriş yapmakla ilgili yardım al (Android) veya Şifrenizi mi unuttunuz? (iPhone) seçeneğine dokunun.
  2. Hesabınızla ilişkili kullanıcı adını, e-posta adresini veya telefon numarasını girin ve sonra İleri'ye dokunun. Not: Hesabınızla ilişkili kullanıcı adını, e-posta adresini veya telefon numarasını bilmiyorsanız İleri düğmesinin altındaki Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var? seçeneğine dokunun ve ekrandaki talimatları izleyin.
  3. E-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin ve sonra Giriş bağlantısı gönder'e dokunun.
  4. Aldığınız e-posta veya kısa mesajdaki (SMS) giriş bağlantısına tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.

Instagram'dan bir güvenlik kodu veya destek talep edin

 

Size gönderilengiriş bağlantısıyla hesabınızı geri alamıyorsanız instagram'dan destek talep edebilirsiniz.

Instagram'dan destek talep etmek için:

ANDROİD TELEFONLARDA;

  1. Giriş ekranında Giriş yap kısmı altında Giriş yapmakla ilgili yardım al seçeneğine dokunun.
  2. Hesabınızla ilişkili kullanıcı adını, e-posta adresini veya telefon numarasını girin ve Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var? seçeneğine dokunun. Birden fazla Instagram hesabınız varsa ilk olarak giriş yapma konusunda sorun yaşadığınız hesabı seçmeniz ve sonrasında talimatları izlemeniz gerekebilir.
  3. Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var? seçeneğine dokunun ve sonra ekrandaki talimatları izleyin.
  4. E-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin ve Güvenlik kodu gönder'e dokunun.
  5. Bir güvenlik kodu almazsanız Güvenlik kodu gönder kısmında Bu e-posta adresine veya telefon numarasına

IPHONE TELEFONLARDA;

  1. Giriş bağlantısı ekranında Giriş bağlantısı gönder kısmında Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var? seçeneğine dokunun. E-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin ve Güvenlik kodu gönder'e dokunun.
  2. Bir güvenlik kodu almazsanız Güvenlik kodu gönder kısmında Bu e-posta adresine veya telefon numarasına erişemiyorum'a dokunun ve sonrasında ekrandaki talimatları izleyin.

Yalnızca sizin erişebildiğiniz güvenli bir e-posta adresi girmeye dikkat edin. Talebinizi gönderdikten sonra sıradaki adımlar için Instagram'dan bir e-posta alacaksınız.

Kullanıcı adınızı bilmiyorsanız neler yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi alın.

 

Kimliğinizi doğrulayın

 

Sizin fotoğraflarınızı içermeyen bir hesap için destek talebinde bulunduysanız Meta'nın Destek Ekibi'nden bir otomatik yanıt e-postası almanız gerekir. Kaydolduğunuz e-posta adresini veya telefon numarasını ve kaydolurken kullandığınız cihaz türünü (ör. iPhone, Android, iPad, diğer) belirterek kimliğinizi doğrulamamıza yardımcı olmanızı isteriz.

Sizin fotoğraflarınızın yer aldığı bir hesap için destek talep ederseniz gerçek bir kişi olduğunuzu kontrol etmemize ve kimliğinizi onaylamamıza yardımcı olmak için başınızı farklı yönlerde hareket ettirdiğiniz bir selfie videosu çekmeniz istenir.

Kimliğinizi doğrulamaya yardımcı olmak için selfie videosunu gönderdikten sonra, verdiğiniz güvenli e-posta adresine Instagram tarafından bir e-posta gönderilir. Bu videoyu gerçek bir kişi ve söylediğiniz kişi olup olmadığınızı kontrol etmek için kullanırız.

Gönderdiğiniz video hiçbir zaman Instagram'da görünmeyecek ve 30 gün içinde silinecektir.

Gönderdiğiniz videodan kimliğinizi onaylanmaz ise tekrar incelenmesi için yeni bir video gönderebilirsiniz.

Not: Instagram yüz tanıma teknolojisini kullanmaz ve selfie videolarına bu teknoloji uygulanmaz. Selfie videolarını gerçek bir kişi olduğunuzu teyit etmek için kullanılır ve hesabınıza erişme yetkiniz olduğunu gerçek bir kişi tarafından yapılacak incelemeyle onaylayanır

 

Instagram hesabınıza hâlâ giriş yapabiliyorsanız

 

Hesabınızın başkasının eline geçtiğini veya hesabınızı ele geçirmeye yönelik bir girişim yapıldığını düşünüyorsanız ancak hâlâ giriş yapabiliyorsanız hesabınızı güvende tutmanıza yardımcı olması için şunları yapabilirsiniz:

Instagram hesabınızın e-postası mı değiştirildi?

 

Instagram profilinizde kayıtlı e-posta değiştiyse bu talebi kabul etmeniz veya geri çevirmeniz için size iki e-posta gönderilir. İsteğin sizden geldiğinden emin olmak amacıyla e-postalardan biri değişikliğin reddedilmesi için asıl e-posta adresine, diğeri ise değişikliğe izin verilmesi için yeni e-posta adresine gönderilir.

Instagram profilinizin e-posta adresinin değiştirilmesini istediyseniz:

İsteği Instagram profilinize kaydedilen yeni e-posta adresinden kabul etmeniz gerekir. Bu işlem, Instagram hesabınızla ilişkilendirmek istediğiniz e-posta adresine erişiminiz olduğunu doğrulamamıza yardımcı olur. Ayrıca, bu değişikliği siz talep etmediyseniz geri alabilmeniz için Instagram profilinizde kayıtlı asıl e-posta hesabına da bir e-posta göndeririz.

Instagram profilinizin e-posta adresinin değiştirilmesini istemediyseniz:

Instagram hesabınızla ilişkili asıl e-posta adresinden isteği reddetmeniz gerekir. E-posta, üzerine tıklayarak değişikliği geri alabileceğiniz ve hesabınızı güvende tutmanıza yardımcı olacak özel bir bağlantı ile birlikte [email protected] adresinden gönderilir.

Bu süreci yalnızca e-posta adresiniz Instagram Profili sayfasından değiştirildikten sonra başlattığımızı ve izniniz olmadan Instagram e-postanızı değiştirmediğimizi aklınızda bulundurun.

Instagram şifreniz mi çalındı?

 

Şifre tuzağı nedir?

Şifre tuzağı, birisinin kişisel bilgilerinizi paylaşmanızı isteyen şüpheli bir mesaj veya bağlantı göndererek Instagram hesabınıza erişmeye çalışmasıdır. Bu mesajlar, talimatlarına uymamanız halinde hesabınızın engelleneceğine veya silineceğine dair iddialarda da bulunabilir. Bu kişi hesabınıza ulaşabilirse hesabınızı spam göndermek için kullanabilir.

Örnek: Cenk, Instagram hesabına giriş yapması gerektiğini söyleyen bir e-posta alıyor ve burada hesabıyla ilgili önemli bir mesaj okuyor. Bu e-posta, Cenk'ten kullanıcı adını ve şifresini girmesini isteyen garip görünümlü bir internet sitesine yönlendirme yapıyor.

Şifremin çalındığını düşünüyorum. Ne yapabilirim?

Bir hata sonucu şüpheli bir bağlantıya giderek kullanıcı adınızı veya şifrenizi girdiyseniz başka birisi hesabınıza giriş yapabilir. Yapabileceklerinizden bazıları şunlardır.

Şifrenizin çalınmasını nasıl önlersiniz?

 

Şüpheli e-postalara veya mesajlara dikkat edin

  • Para talep eden, hediye teklif eden veya Instagram hesabınızı silmekle ya da engellemekle tehdit eden mesajlara güvenmeyin.
  • Instagram'dan/Facebook'tan hesabınızla ilgili e-postalar sadece @mail.instagram.com veya @facebookmail.com adresinden gelir.

Şüpheli bağlantılara tıklamayın

  • Instagram'dan geldiği iddia edilen şüpheli bir e-posta veya mesaj alırsanız hiçbir bağlantıya veya dosya ekine tıklamayın.

Bu e-postaları yanıtlamayın

  • Şifrenizi, kimlik numaranızı veya kredi kartı bilgilerinizi isteyen mesajları yanıtlamayın.

Uyarılar alın

Güvenlik İpuçları

Instagram hesabınız donduruldu veya kapatıldı mı?

 

Açılması için  https://help.instagram.com/contact/1652567838289083 formu doldurabilirsiniz

 

KAYNAK: https://help.instagram.com