e-Devletten Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

E-devlet, kamusal yönetimde bilgi ve iletişim teknolojileri vasıtasıyla vatandaşın hizmet alabildiği bir sistemdir. Vatandaşların ihtiyaç duydukları işlemi gerçekleştirebilmek için kendilerine ait olan e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Bireyler, bu sistem üzerinden pek çok işlerini resmi kurumlara gitmeden halledebilmektedirler.

 E-devlet Üzerinden Hangi İşlemler Yapılır?

edevlet

E-devlet üzerinden yapılabilecek işlemlerden bazıları; mahkeme dava dosyası sorgulama, adli sicil kaydı sorgulama ve belge doğrulama, araç sorgulama, 4A emekli aylığı kesintileri, 4B borç durumu, 4C bir aylık maaş tercihi, sağlık raporu alma gibi işlemlerdir.

 

Sağlık Raporu Nedir?

sağlık raporu

Sağlık raporu, genellikle resmi bir kuruma başvuru yapılmak istendiğinde gerekli olan bir belge olup; rapor, kişinin herhangi bir sağlık sorununun olup olmadığını göstermeye yarar.

 

Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Öncelikle sağlık raporu almak isteyen vatandaşların e-devlet resmi web sitesine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte giriş yapmaları gerekmektedir. Daha sonra ana sayfa üzerinden E-hizmetler kısmına girilip, Sağlık Hizmetlerinin yer aldığı sayfa seçilir. Bu sayfadan Kişisel Sağlık Bilgi Formuna tıklanarak güvenli bir şekilde sağlık raporu almak mümkündür.

Link: Kişisel Sağlık Bilgi Formu (turkiye.gov.tr)

 

Kişiye Ait Sağlık Raporu Yoksa Ne Yapılmalıdır?

Eğer şahsa ait sağlık raporu mevcut değil ise, sağ üst taraftaki "Yeni Başvuru" seçeneği tıklanarak bir forma ulaşılır. Bu form üzerinde bazı kişisel bilgiler barındırır. Kişi bu boşlukları uygun, doğru ve eksiksiz bir şekilde kendine göre doldurmalıdır. Bu işlemleri düzgün bir şekilde tamamladıktan sonra alt kısımdaki "Devam" tuşuna basmalıdır. Belli aralıklarla sayfa kontrol edilerek buradan başvurunun onaylanıp onaylanmadığını görmek mümkündür.

 

Sağlık Raporu Nasıl Yenilenir?

sağlık raporu

E-devlet üzerinden sağlık raporu alınabildiği gibi raporun yenilenmesi de mümkündür. Yenileme işlemi için öncelikle kişinin yine TC kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapması gerekir. Aslında yenileme işlemi daha önce sağlık raporu almayan kişilerin yapması gereken işlemlerle aynıdır. Kişinin "Kişisel Sağlık Bilgi Formu" seçeneğini aratması gerekir. Karşıya çıkan sayfada bir sağlık raporu görünmemesi durumunda yine sağ üst köşedeki "Yeni Başvuru" seçeneğine tıklayıp kişisel bilgilerini doldurarak Devam tuşuna basmalıdır. Böylece sağlık raporu almak için gerekli başvurunuz tamamlanmış olacaktır.