Instagram Artık Tüm Video Yüklemelerini Reel Bölümüne Aktaracak

TikTok’un popülaritesinin karşısında Meta şirketi Instagram’da bir dizi değişiklik yapmaya karar verdi.

Bugünlerde Instagram neredeyse tüm video yüklemelerini isteseniz de istemeseniz de artık Reel bölümüne aktarıyor. Aynı zamanda bazı içerik üretici araçlar, çeşitli efektler de gelmiş durumda.

Meta bu durum hakkında şu açıklamayı yaptı:

Reel videolar Instagram’da video izlemek ve video oluşturmak için daha sürükleyici ve eğlenceli bir yol sunduğundan, tam ekran deneyimini video yayınlarınıza da getiriyoruz. Önümüzdeki haftalarda, 15 dakikadan kısa yeni video gönderileri Reel olarak paylaşılacak.  Bu değişiklikten önce yayınlanan videolar, igtv olarak kalacak ve reel haline gelmeyecek”

15 Dakikadan Kısa Videolar Artık Reels

Yani artık 15 dakikalık bir video (kısa video olarak görülmese de) artık Reel akışında görülecek.

Reel videolar uygulamada en hızlı büyüyen içerik formatı. TikTok tüketim davranışlarında bu değişikliğe yardımcı oldu ve kısa sürede gerek YouTube gerekse Instagram video içeriklerini TikTok’a benzetmeye başladı.

Kullanıcılar için ise bu yeni konsept videolarının daha fazla kişiye ulaşması demek. Çünkü yapay zekâ ile insanların ilgi alanına göre sizin reels videolarınız daha fazla kişiye ulaştırılacak.

Tüm bunların yanı sıra, Instagram Reels klipler için yeni araçlar da ekliyor.

instagram reels

Reels videolar için Yeni Araçlar

Fotoğraflar için Remiks:

Fotoğraflar, Instagram deneyiminin temelini oluşturur. Önümüzdeki haftalarda halka açık her fotoğrafı remiksleyebileceksiniz.

Genişletilmiş Remix mizanpajları:

Mevcut reel videolara kendi video yorumunuzu eklemek için yeşil ekran, yatay veya dikey bölünmüş ekran veya resim içinde resim tepki görünümü arasında seçim yapabileceksiniz

Klibinizi ekleyin:

Yeni bir çekiminiz mi var? Remix'inizin orijinal video ile aynı anda görünmesini sağlamak yerine, artık klibinizi orijinalden sonra ekleyebilir, böylece sırayla oynatılabilirsiniz

Ayrıca popüler Reel formatlarını kendi klipleriniz için şablon olarak kullanmanızı sağlayan Reels şablonları seçeneğine erişim genişletilip, çift kamera modu eklenmesi de yapılan yeni yenilikler arasında.

Eğer hali hazırda bir TikTok kullanıcısıysanız zaten bu yeniliklere alışıksınız.

Instragram’ın yaptığı yeniliklerde Tiktok’a odaklanması uygulamanın özgünlüğünü kaybedeceği eleştirilerini de almakta. Ancak Meta uzun vadede sosyal medyada ki liderliğini korumasına bu tür yeniliklerin yardımcı olacağına inanıyor.