Instagram Gönderilerini Planlamak İçin En İyi Araçlar

Instagram, kullanıcıların gönderilerini doğrudan uygulama üzerinden planlamasına izin vermediğinden, kullanıcıların Instagram gönderilerini bilgisayardan ve telefonlardan planlamak için bir alternatif kullanmaları gerekir. Bu konuda çok sayıda uygulama var, bunlardan en iyilerini bir araya getirdik.

Instagram gönderilerini planlayan kullanıcı sayısı her geçen gün artmaktadır

Instagram gönderilerini neden planlamalısınız?

 

1. Zaman kazandırır

Her gün Instagram'da gönderi paylaşmak oldukça zaman alabilir. Bunun yerine hafta başında bir sosyal medya takvimi oluşturarak gönderilerinizi planlayabilirsiniz. Bir ve birkaç saatte bu işlemleri yapmanız mümkün.

Ayrıca hafta içinde farklı işlerle meşgul olduğunuzdan paylaşım yapmayı unutabilirsiniz. Bu açıdan da instagram zamanlayıcısı bir adım önde olabilirsiniz.

2. Bir bilgisayarda veya dizüstü bilgisayarda çalışmak daha kolaydır

Bir akıllı telefona göre daha büyük ekrana sahip olmak çoğu şeyi kolaylaştırır. Fotoğraf ve videolarınızı doğrudan Instagram zamanlayıcınıza taşıyabilirsiniz.

İşletmeler, sosyal medya platformlarını yönetmek için nadiren cep telefonlarını kullanırlar. Daha çok  bilgisayarları aracılığıyla bu platformlarda aktif olurlar.

3. Şaşırtıcı bir şekilde, daha fazla takipçiniz olur

Açıkçası, daha fazla Instagram takipçisi edinmek, Instagram'da paylaşım yapmanın nedenlerinden biridir, değil mi? 

İşletmeler ve markalar, markalarını tanıtnma, görüş alma, satışları artırma için daha fazla kişiye ulaşmak için ellerinden geleni yaparlar. Düzenli instagram gönderisi paylaşarak daha fazla takipçiye ulaşmanız mümkün.

4. Daha yüksek katılım oranı

Instagram’da paylaşım için en iyi zamanı tespit ettikten sonra, artık takipçilerinizin çoğunun aktif olduğu zamanlarda paylaşım yaparsınız. Fakat bu saat aralıklarında her zaman müsait olamayabilirsiniz. İşte bu açıdan da baktığımız zaman instagram gönderi planlayıcısının önemini anlayabiliriz.

5. Tutarlılığı garanti eder

İster inanın ister inanmayın, kullanıcılar belirli gün ve saatlerde sizden yeni gönderiler görmeye alışacaktır. Ayrıca, tutarlı gönderiler planlamak, hesabınız için daha yüksek bir etkileşim oranı sağlayacaktır.

Ayrıca, Instagram'da "tutarlılık anahtardır" sözünü çok duymuş olabilirsiniz.

6. Birden fazla hesabı yönetin

Birden fazla Instagram hesabını yönetiyor olabilirsiniz. Bütün hesaplarınızı manuel olarak tutarlı tutmaya çalışmanız oldukça vaktinizi alabilir.

Bir çok hesapta Instagram zamanlayıcı kullanmak size yardımcı olur ve ilgi çekici paylaşım yapmanıza zaman tanır.

 

Instagram gönderilerini planlamak için en iyi araçlar

Instagram zamanlayıcı kullanmanızın faydalarını anlattıktan sonra bazı araçları tanıtmanın zamanı geldi.  Bu zamanlayıcı araçlarını deneyerek size uyacak en iyi hizmetleri bir araya getirdik

 

1. Instazood

Hem kişisel hem de işletme Instagram hesaplarının gönderilerini herhangi bir sınırlama olmaksızın planlayan en ünlü hizmetlerden biridir. Gönderilerinizin yanı sıra hikayelerinizi de planlayabilirsiniz. 3 günlük deneme süresi veren instazood'da paylaşımlarınıza filigran ekleyebilirsiniz. 

2. InoSocial

Inosocial Facebook, Instagram ve Twitter gibi popüler sosyal medya platformlarını aynı anda destekler. İşletme hesaplarında doğrudan instagram mesajlarınızı planlayabilirsiniz.  Inosocial 7 günlük ücretsiz deneme süresi vermektedir.

3. Iconosquare

Iconosquare ile gönderilerinizi zamanlayabilir ayrıca işletme Instagram hesapları ve Facebook sayfaları için olan analitik, yönetim ve zamanlama araçlarını kullanabilirsiniz. Iconosquare 14 günlük ücretsiz deneme süresi veriyor.

4. Crowdfire

Sosyal medya planlama ve analiz gibi faydalı hizmetler sunan bir sosyal medya yönetim aracıdır. Crowdfire 14 günlük ücretsiz deneme süresi vermektedir.

5.Socialoomph

30 günlük ücretsiz deneme süresi sağlayan Socialoomph ile Instagram Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal medya platforları için gönderi planlayabilirsiniz.

6. Agorapulse

Gönderileri planlayan ve rapor alan bir sosyal medya yönetim aracıdır. Agorapulse 28 günlük ücretsiz deneme süresi sağlıyor. 

7.Hootsuite

 

Hootsuite'i kullanarak sosyal medya içeriklerinizi planlayabilir, analiz edebilir ve yönetebilirsiniz  30 günlük ücretsiz deneme süresi sağlar.

8. Buffer

Buffer, Instagram gönderilerini planlayan ve analiz eden bir sosyal medya planlama aracıdır. Ayrıca Twitter, Facebook, Pinterest gibi diğer popüler platformların gönderilerini de planlar. 7 günlük ücretsiz deneme süresi sağlamaktadır.