Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur

Günümüzde mobile uygulamalar hayatın önemli bir parçası haline gelmiştir. Bu uygulamaların başında gelen Instagram gerek paylaşım yapmak gerekse de para kazanmak amacıyla kullanılmaktadır. Fakat uygulama içerisinde geçirilen sürenin kontrolden çıktığını düşünen bazı kişiler yaşadıkları bu durum için geçerli bir çözüm aramaktadır. Bu amaçla uygun görülen çözümlerin başında ise Instagram hesabını geçici olarak kapatmak ya da Instagram hesabını dondurmak olarak bilinen yöntem gelmektedir. Hesabını tamamen kapatmak yerine kullanıma kısa süreliğine ara vermeyi tercih eden kişiler için söz konusu bu yöntem oldukça iyi bir alternatif olmaktadır. Herhangi bir nedenle Instagram hesabını geçici olarak kapatmak isteyen kişilerin izlemesi gereken tüm adımlar aşağıda verilmektedir.

Instagram Hesabını Geçici Olarak Kapatmak İsteyenlerin Yapması Gerekenler

1- Herhangi bir İnternet tarayıcısı üzerinden Instagram uygulamasına giriş yapılır.

2- Sağ üst köşede bulunan profil ikonuna tıklanarak profil sayfasına geçiş yapılır.

3- Profil sayfasında kullanıcı adının hemen yanında bulunan profili düzenle butonuna tıklanır.

4- Açılan sayfanın sonu görülecek şekilde sayfa kaydırılır.

5- ‘’Hesabımı geçici olarak kapat’’ yazısı üzerine tıklanır.

6- Açılan sayfada ‘’Hesabını neden kapatıyorsun?’’ ve ‘’Devam etmek için lütfen şifreni tekrar gir.’’ Yazan kısımlar doldurulur.

7- Son adım olarak altta yer alan ‘’Hesabı Geçici Olarak Kapat’’ butonuna tıklanır.

NOT: Instagram hesabını geçici olarak kapatan yani hesabını donduran kişiler istediği herhangi bir zamanda hesabını tekrar aktif hale getirebilmektedir. Bunun için hesaba normalde olduğu gibi giriş yapmak yeterli olmaktadır.