Instagram Hesabınızı Nasıl Büyütebilirsiniz ?

Instagram sosyal medya platformları arasında en ilgi çekicilerden biri olmuştur.  Kolay bir şekilde görsel paylaşımı ve keşfet sekmesinin olması kullanıcıların uzun süre instagram’da online olmasına sebep olmaktadır.

Kişisel veya işletme hesabı olun, bir instagram kullanıcısıysanız mutlaka hesabınızı büyütmek ve bir patlama yapmak istersiniz. İşte bu yazımızda hesabınızı nasıl büyütebileceğinize dair ipuçları vereceğiz.

Hergün Aktif Olun

Instagram platformu aktif kullanıcıları tercih etmek üzere tasarlanmıştır. Instagram’a kaydolduktan sonra düzenli olarak hergün platformda zaman harcamalısınız.  Arkadaşlarınızın gönderilerini beğenip, keşfette dolaşmak instagram’ın sizi aktif profil olarak algılamasını sağlayacaktır.

İçerik Takvimi Hazırlayın

Düzenli içerik paylaşımının etkileşiminizi arttıracağından bahsetmiştik. Bunu sürekli hale getirmek instagram hesabınızın büyümesini sağlayacağını öğrendik. İşte bu işlemi düzenli hale getirmek ve yoğun işleriniz arasında bugün ne paylaşacağınızı düşünmemeniz için içerik planlaması yapmanız çok önemli. Bir ajanda alın ve haftalık, aylık ve hatta yıllık olarak ne zaman ne göndereceğinizi yazın.

Başkalarını Takip Edin

Sosyal medya hesaplarında başarı kriteri genelde takipçi sayısı ile ölçülür. Sizinle aynı ilgi alanlardaki hesapları takip etmeniz geri dönüşler alacağınızdan takipçi sayınızı arttıracaktır. Hedefiniz yüksekse ve kısa zamanda daha çok takipçi kazanmanız gerekiyorsa web sitemizde bulunan instagram takipçi paketlerinden satın alabilirsiniz. Üstelik gelen takipçiler organik hesaplar olduğundan düşüş oranları da çok az olabilmektedir.

Bio’ya Web Sitenizi Ekleyin

Instagram’ı işletmeniz için kullanıyorsanız takipçilerinizi sitenize yönlendirip satış yapmak isteyebilirsiniz. Fakat gönderileriniz altında link eklenmemekte, bu nedenle web sitenizin bağlantısını biyografinize ekleyebilirsiniz.  

Aynı şekilde twitter, facebook hesaplarınızın biyografi bölümüne web siteniz veya doğrudan instagram hesap adınızı ekleyerek diğer sosyal medya platformlarından takipçi çekebilirsiniz.

Başkalarını Etiketleyin

İyi bir etkileşim için başkalarını etiketlemeniz doğru bir strateji olacaktır. Gönderilerinizden onları etiketlemeniz hoşlarına gidecektir. Ayrıca, başkalarının hikayelerini etiketleyip paylaşmanız o kişilerin dikkatini çekmenizi sağlayacaktır.

Takipçilerinizle Diyalog Kurun

Sosyal medya egolu ve tembel olup takipçilerinizle iletişime geçmemek, size yazan, yorum yapan kişilerin bir süre sonra takibi bırakmasına bile sebep olabilir O yüzden gelen mesajlara kısa da cevap vermeli, gönderilerinize gelen yorumlara beğeni yapmalısınız