Instagram İşletme Profiline Nasıl Geçilir?

Bireysel Instagram Kullanımı

Dünyada sosyal medya platformları arasında en çok tercih edilen instagram ilk olarak bireysel anlamda hizmet vermeye başlamıştır. Kullanım açısından herkesin kendi adı ve soyadına göre oluşturdukları ınstagram profillerinde günlük fotoğraf paylaşımı, başka kişilerin açık olan hesaplarındaki paylaşımları takip ettiği, etki ve iletişimin olduğu bu platform birçok seçeneği aynı anda hizmetimize sunmuştur. Sürekli olarak kendini yenileyen, güncelleyen ve farklı yollarla karşımıza çıkan instagram kişilerin taleplerine yönelik önemli kullanımlarla karşımıza çıkmaktadır.

Bireysel Hesaptan Profesyonel Hesaba Geçiş

Bu başlık altında bireysel hesaptan kendi işletmesini kurmak isteyen kişilere profesyonel hesaba geçiş yapma yönteminin nasıl olduğu açıklanmaktadır. Gelişen bu uygulama ile artık insanlar instagram üzerinden satış yapmakta ve satış yapan kişilere de kolaylıkla ulaşmaktadır. İstediğiniz marka ve kişinin profiline girip oradan istediğiniz bilgiye erişebilirsiniz. Kurumsal bir marka için profesyonel bir hesap açabildiğiniz gibi kendi adınıza da hesap açabilirsiniz.

Instagram işletme hesabınızı açmanız için uygulayacağınız adımlar şöyledir:

  • Instagram mobil uygulamasına giriş yapın
  • Yeni bir hesap oluşturun veya mevcut hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinizden ayarlar sekmesine  girin.
  • Profesyonel hesaba geçiş butonuna tıklayın. (Bu kısımdan da kendi işletmeniz hakkındaki bilgilere ve detaylara yer verebilirsiniz.)

İşletme hesabınıza geçerken dikkat edilmesi gereken kısım mobil uygulamadan giriş yapmanızdır. Henüz masaüstü uygulamada bu özelliğin işlevsel olması söz konusu değildir. 

Kendi adınızı markalaştırmak ya da herhangi bir işletme oalrak ürün veya hizmet vermeniz söz konusu ise profesyonel anlamda kullanım sergilemeniz alıcı için önemli bir güven ve imaj faktörüdür. Bu şekildeki kullanım markaya olan talebi artıracak ve bu anlamda dikkat çekip farklı kitlelere de iletişimi kolaylaştıracaktır.

İşletme Instagram Hesabı ile Elde Edeceğimiz Avantajlar Nelerdir?

İşletme hesabı ile sahip olduğunuz işletmenizde ürün fiyat bilgisi tanıtımını yapabilirsiniz. En güzel özelliklerinden biri de hiçbir ücret ödemeden işletmenize özgü profesyonel ınstagram hesabınızı elde edebilirsiniz. Instagram işletme hesabı ile dilediğiniz reklamı verebilirsiniz. Bireysel instagram adresinde bu durum söz konusu değildir. Reklam vermek istiyorsanız profesyonel işletme instagram hesabına geçmelisiniz. 

Paylaşım programınızı oluşturarak markalar ile birlikte iş birliği içerisine girebilirsiniz. Farklı kitlelere ulaşarak ürün ve hizmetlerinizi herkese duyurmak ve sonuç almak istiyorsanız bu hesabı açmanız şart olacaktır. Güçlü ve kaliteli reklamlar sayesinde istediğiniz kitleye ulaşarak ihtiyacınız olan müşteri potansiyeline erişmek artık bir tuş kadar uzağınızdadır. İşletme hesabı açtıktan sonra herhangi bir memnuniyetsizlik durumu söz konusu ise kendi bireysel hesabınıza dönme şansınız vardır.

İşletme hesabınızın daha iyi bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız sitemiz üzerinden instagram takipçi satın alabilirsiniz.