Instagram Teması Nasıl Değiştirilir?

Instagram dünya üzerinde birçok insan tarafından severek kullanılan uygulamalar arasında yer almaktadır. Popülerliği oldukça yüksek olan uygulamanın kendine has birtakım özellikleri bulunmaktadır. Kullanıcılar istedikleri takdirde bu özellikler üzerinde değişikliğe gidebilmektedir. Söz konusu değişikliklerden biri de hem kullanım kolaylığı hem de görsel farklılık sağlamak adına yapılan tema değişikliğidir. Aşağıda tema değişikliği yapabilmek için izlenmesi gereken adımlar verilmektedir.

Genel Tema Nasıl Değiştirilir?

Genel tema olarak bahsedilen şey Instagram uygulamasında bulunan modlardır. Instagram bir tanesi beyaz yani aydınlık, bir tanesi ise siyah yani karanlık olmak üzere toplam iki farklı mod seçeneği sunmaktadır. Bu modlar ile uygulamanın farklı ışık düzeyine sahip ortamlarda rahat bir şekilde kullanılabilmesi amaçlanmaktadır.  Android telefonlarda genel temayı değiştirebilmek için izlenmesi gereken adımlar aşağıda verilmektedir.

1- Instagram uygulamasına giriş yapılır.

 

2 - Sağ alt köşede bulunan profil resmine tıklanarak profil sayfasına geçilir.

 

3- Sağ üst köşede bulunan üç çizgi ikonuna tıklanır.

 

 

4- En altta bulunan ayarlar yazısına tıklanarak menüye ulaşılır.

 

 

5- Menüde bulunan tema sekmesine tıklanır.

 

6- Aydınlık ve karanlık mod arasında seçim yapılır.  

 

Sohbet Teması Nasıl Değiştirilir?

Instagram kullanıcıları uygulama içerisindeki sohbet temalarında değişiklik yapabilme imkânına sahiptir. Aşağıda bu değişikliği yapabilmek için izlenmesi gereken adımlar verilmektedir.

1- Instagram uygulamasına giriş yapılır.

2- Sağ üst köşede bulunan sohbet ikonuna tıklanır.

3- Sohbet teması ile ilgili değişlik her bir sohbete özel olarak yapılmaktadır. Bunun için öncelikle isteğe göre bir sohbet ekranı açılır.

 

4- Sohbet ekranının sağ üst köşesinde bulunan ‘’i harfi’’ ikonuna tıklanarak detaylar menüsüne ulaşılır

 

5- Menüde bulunan tema sekmesine (sohbet ayarları yazısının altında) tıklanır.

 

6- Uygulamanın kullanıcılara sunduğu temalardan biri seçilir.

NOT: Tema değişimi ile ilgili bu adımların herhangi birinde sorun yaşanması durumunda hem Instagram hem de mesajlaşma kısmının güncelliği kontrol edilmelidir.