Instagram Yeni Reklam Modellerini Test Ediyor

Instagram gelir alımını en üst düzeye çıkarmak için yeni reklam seçeneklerini test ettiğini ve bunun markalar için yeni fırsatlar sunduğunu açıkladı.

Keşfet Sayfasında Reklam Alanları

Öncelikli hedef Keşfet bölümüne yeni reklam birimleri eklenmesi.

instagram reklam

Yukardaki resimde de gördüğünüz gibi bu oldukça büyük bir reklam alanı.

Yine de instagram bu reklamların ne kadar büyük ve belirgin olacağını henüz netleştirmedi.

Bu hâlükârda reklam verenlerin keşfet bölümündeki reklamlarla markalarını öne çıkarmalarına olanak sağlayacak olumlu bir gelişme.

Profil Bölümünde Reklamlar

Instagram aynı zamanda profil akışında reklamları test ediyor. Yani siz başka bir hesabın profilini ziyaret edip herhangi bir gönderiye tıklayıp açtığınızda kaydırıp geçebileceğiniz bir reklam türü olacak.

instagram reklam

Profil reklam seçeneğinin içerik oluşturucular için para kazanma fırsatı olarak kullanılıp kullanılamayacağı konusu henüz daha araştırma aşamasında olduğunu söyleyebiliriz.

Instagram’ın tüm bunların yanında, kullanıcı bir reklamla etkileşime girdikten sonra benzer firmalardan daha fazla tanıtım gösterecek olan “Çok Reklamverenli Reklam” olarak isimlendirilen, yeni bir reklam tarzı da denediğini söylemekte yarar var.

Eğer bir kişi bir reklamla ilgileniyorsa ticari niyetini ifade etmiştir. Yapay zeka öğrenimi tarafından, o kişinin ilgisini çekecek olan benzer markaların reklamı önüne çıkacaktır.