Instagram'da Başkalarının Fotoğraflarından Etiketinizi Kaldırma

Instagram en güncel platform olup en uzun süre zaman geçirdiğimiz bir sosyal medyadır. Sosyal yararları olduğu gibi bir çok zararlı yanları da bulunmaktadır. Bu zararlı yanların önlenmesi ve güvenli hale gelmesi gerekmektedir ki günümüzde yaygın olan sosyal medyalara hem güvende hemde uzun süre zaman geçirebilmeliyiz. Kişi etiketleme Instagram platformu kullanıcılarına sunduğu bir özelliktir. Kullanıcılar paylaştığı fotoğrafları ve videoları görmek istedikleri kişileri yaptıkları paylaşımlarda etiketleyerek görmelerini sağlamaktadır. 

Instagram'da Etiketiniz Nasıl Kalkar

Etiket kaldırma işlemi nasıl olur? Peki ya instagram'da birinin beni etiketlediği bir fotoğraf veya videodan kendimi nasıl kaldırırım? sorusuna nasıl cevap alabiliriz aslında oldukça basit bir işlemdir.

Android ve Iphone  için Instagram uygulaması:

  1. Instagram hesabınıza giriş yapın ve profilinizi açın.
  2. Profil düzenle butonun alt kısmında iki simge bulunmaktadır ve sağ taraftaki simgeye dokunun.
  3. Bu simgeye dokunduğunuzda karşınıza etiketlendiğiniz paylaşımların hepsinin olduğu sayfa gelecektir.
  4. Fotoğraf veya videoya dokunun.
  5. Kullanıcı adınıza dokunun
  6. Beni gönderiden "kaldırın" a dokunun

Bu sistem sizi etiketleyen kişilerin fotoğrafların ya da  videoların kendinizin etiket kaldırma işlemi uygulanmaktadır. Peki bu etiketlemeyi nasıl engelleriz?

Gizlilik ayarlarınızdan sizi kimleri etiketleyeceğini değiştirebiliriz. Instagram platformu kullanıcılarına sunduğu bir özelliktir. Bu anlattığımız işlemler gerçekleştirdiğinizde instagram'da etiket silme işlemi sorunsuz halde halletmiş olacaksınız. Ayrıca sizi sürekli etiketleyen hesaplar tarafından ise şikayet seçeneği seçebilirsiniz.

Eğer etiketinizin kalmasını istiyor fakat profilinde görünmesini istemiyorsanız, etiketlenenler kısmına bastığınıza zaman etiketin olduğu yere tıklayarak profilinde göster seçeneğiyle kapatmanız gerekir. Böylece fotoğraf profilinizde görünmeyecektir. Ancak etiket yapan kişinin profilinde sizin etiketi kalır.

Instagram'da Neden Sürekli Etiket Yapılıyor?

Kullanıcılar sürekli etiket yapılmasından sürekli rahatsızlık duymaktadır. Bu gibi durumlardan kullanıcılar oldukça tedirgin olmakta ve kendini güvende hissetmemektedir. Bu sürekli etiketlenmenin sebebi ise reklam amaçlıdır yani ticari bir işletmenin sosyal medya da kendini ve ürünü tanıtmak amacıyla ne kadar fazla kişi etiketlerse o kadar fazla görünürlüğe sahip olacaktır. Ayrıca ticari amaç yanı sıra çekilişler düzenleyen hesaplar tarafında çekilişlere katılmak isteyen kullanıcılar tarafından etiketlenmeniz söz konusudur. Kullanıcılar çoğu zaman ise bu etiketleri kaldırmak isteyebilmektedir.

Instagram'da Etiket Nedir?

Kullanıcıların paylaşımlarına etkiledikleri ve  paylaşımlarının daha evrensel bir topluma ulaşabildiği bir özelliktir. Etiketler sayesinde aynı etikete sahip olan paylaşımlar bir sekme altında toplanabilmektedir.

Instagram Etiket Sınırı Nedir?

Instagram paylaşımına tek seferde en fazla 30 adet etiket eklemesi yapılabilinir.

Hangi Hashtagleri Kullanmalı?

Kullandığınız etiketler paylaşımlarınız ile direkt olarak alakalı olmalıdır. Yoksa sizlere etkileşim katmaz.

En popüler 25 hashtag ile ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

Etiket Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Etiket kullanımları sırasında etiketlerin kullanım sayılarına ve  alaka düzeylerine dikkat etmelisiniz.