Instagram'da Bildirim Gelmeme Sorunu Nasıl Çözülür?

Dünya üzerinde en çok kullanıcısı olan sosyal medya uygulamalarından birisi olan İnstagram'da zaman zaman bildirim gelmeme sorunu yaşanabilmektedir. Instagram'da bildirim gelmeme sorunu bazen uygulama bazense cihaz kaynaklı olabilir. Pek çok insan, gün içinde karşılaştığı bu sorunun çözümü var mıdır, varsa nedir gibi soruların cevabını arıyor. Bu yazımızda bu sorunu kolayca nasıl çözebileceğinizden bahsedeceğiz.

Instagram Bildirim Gelmeme Sorununun Çözümü

Instagram bildirimlerinin gelmemesi sorunu uygulama veya cihaz kaynaklı olabilir. Yani ya cihazınızda yüklü olan Instagram uygulamasının bildirimleri kapalı olabilir ya da cihazınızın bildirim ayarları kapalı olabilir. Bazı basit adımları takip ederek instagram bildirimlerinizi açıp sorununuzu çözebilirsiniz.

Uygulama kaynaklı instagram bildirimi gelmeme sorunu çözümü için takip edilmesi gereken adımlar şunlardır;

  • Öncelikle akıllı telefonunuzdan ya da tabletinizden instagram uygulamasına girip profil sayfanızda yer alan sağ üst köşedeki menüden ayarlar bölümünü seçin.
  • Açılan sayfada en üstte yer alan bildirimler isimli bölüme girin.
  • Bu kısımda anında ilet bildirimleri ve diğer bildirim türleri isimli iki ayrı başlık bulunmakta. Anında ilet bildirimleri cihazınıza anlık olarak gelen direkt mesaj, beğeni, yorum gibi bildirimlerin iletildiği kısım olurken diğer bildirim türleri Instagram'dan size gelen e-posta veya sms bildirimleridir.
  • Anında ilet bildirimleri kısmında bildirimlerinizin bir kısmını ya da tamamını durdurup veya yeniden başlatabilir, bildirimlerinize süre sınırı koyup kaldırabilirsiniz.

Eğer bu adımları takip ettiğiniz halde hala instagram bildirimleriniz gelmiyorsa sorununuz cihazınızın bildirim ayarlarıyla ilgili olabilir. Bu durumda cihaz kaynaklı instagram bildirimi gelmeme sorunu çözümü için takip etmeniz gereken adımlar ise şunlardır;

  • Cihazınızdaki ayarlar bölümüne girin.
  • Bu kısımda eriştiğiniz ayarlardan instagram uygulamasının bildirimlerini açmak için instagram uygulamasını seçin.
  • Seçtiğiniz kısımdan ise kilitli ekranda göster butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Böylece artık instagram bildirimleriniz cihazınızın bildirim ekranına düşecektir.

Bu basit adımları takip ederek instagram uygulamasından bildirim gelmemesi sorununuzu çözebilirsiniz.

Instagram Uygulamasının Güncel Olmaması Sorunu

Yukarıdaki adımları tamamlamanıza rağmen hala bildirim gelmeme sorunu yaşıyorsanız instagram uygulamanız güncel olmayabilir. Güncellemesi yapılmayan eski sürümde kullanılmaya devam edilen uygulamalar zaman zaman hatalı çalışabilir ya da bazı fonksiyonlarını eksik yapabilir. Bu durumda yapacağınız şey ise cihazınızdaki instagram uygulamasını güncellemektir. Bu işlem Android işletim sistemine sahip cihazlarda ve ios işletim sistemine sahip olan cihazlarda da aynıdır. Instagram uygulamanızı güncellemek için Android cihazınızdan Google Play Store uygulamasına girip güncellemeler kısmından instagram uygulamasını seçerek uygulamanızı güncelleyebilirsiniz. İos cihazlarınızdan ise App Store uygulamasına erişerek cihazınızda yüklü olan Instagram uygulamanızı güncelleyebilirsiniz.

Tüm bu adımları tamamladığınız halde hala instagram'da bildirim gelmeme sorunu yaşıyorsanız son çözüm yolu olarak cihazınızın verilerini silme yoluna gidebilirsiniz. Cihazınız, siz uygulamaları kullandıkça verilerinizi yedekler ve bu yedeklemeler sonucunda cihazınızın ön belleği dolar. Ön belleği dolan cihazlarda bazen bazı uygulamalar daha yavaş çalışabilir. Bu nedenle cihazınızın ayarlarında bulunan depolama kısmından ön bellek verilerini temizleyerek instagram uygulamasının çalışma fonksiyonlarını iyileştirebilirsiniz.