Instagram'da Birinin Sizi Engellediğini Nasıl Anlarsınız?

Bir kullanıcının sizi engellemesinin birçok sebebi  olabilir. Belki kendilerini koruma düşüncesiyle için birini engellemiş olabilir. Ancak Instagram'da birinin sizi engelleyip engellemediğini anlamak yine kafa karıştırıcı olabilir.

Durumunuz ne olursa olsun, bir kişinin sizi engellediğinden veya hesabını kapattığından şüphe duyabilirsiniz. Aslında birinin sizi engellediğini görmenin çok kolay yolları var.

Instagram'da birinin sizi engellediğini nasıl anlarsınız?

Genel olarak Instagram , sizi engelleyen kişi hakkında gönderileri, takipçileri, takip ettikleri dahil hiçbir bilgiyi görmenize izin vermez ve hatta onları Instagram'da bulamazsınız. Yani profili gördüğünüzde boş gibi görünür.

Birisi sizi Instagram'da engellerse beğenileri, yorumları, özel mesajları (DM) kaybolur . Profillerini açtığınızda Henüz Gönderi Yok olarak görürsünüz, ayrıca Kullanıcı Bulunamadı açılır penceresini de göreceksiniz. Ayrıca takip ve takipçi listenizden de kaybolurlar.

Bu nedenle, Instagram'da bir kullanıcı tarafından engellenip engellenmediğinizi öğrenebileceğiniz bazı genel işaretler vardır :

  1. Arama çubuğunda kullanıcıyı bulamıyorsunuz (daha önce aramadıysanız)
  2. Takipçilerini göremezsiniz
  3. Gönderilerini göremezsiniz
  4. Takip ettiklerini göremezsiniz
  5. Instagram hikayelerinden hiçbirini göremezsiniz
  6. Mesaj gönderseniz bile almazlar.
  7. Yorumlarınızı ve gönderilerinizi göremezler
  8. Özel Mesaj görüşmeleri kayboluyor

Arama çubuğunda o kişinin adını daha önce aradıysanız , sizi engelledikten sonra bile onu bulabilirsiniz, ancak bu bir süre sonra kaybolacaktır. Yani, öğrenmenin en iyi yolu, kişiyi başka Instagram hesabından anonim olarak aramaktır.

  1. Instagram uygulamasını açın. Ardından sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin kullanıcı adını yazın. 
  2. Aradığınız kişiyi bulduğunuzda,  profiline gitmek için üzerine tıklayın . Paylaşımlarını sorunsuz bir şekilde görebilmelisiniz, fakat göremiyorsanız, muhtemelen engellenmişsiniz veya Instagram hesaplarını kapatmıştır.

Şüphelendiğiniz kişi sizi engellediyse, bu kişinin adını arama çubuğunda bulabilirsiniz, ancak bir kez o kişinin profiline girdiğinizde, üst çubukta işaretli olmasına rağmen onun resimlerini göremezsiniz.