Instagram'da GIF Nasıl Yayınlanır?

GIF veya Graphic Interchange Format, Amerikalı bir bilgisayar bilimcisi tarafından Steve Wilhite adıyla geliştirilen bir tür animasyonlu resimdir. Steve ve ekibi GIF'i 1987'de piyasaya sürdü. O zamandan beri farklı uygulamalar arasında kolayca taşınabilir olduğu için internette çokça kullanıldı. Özellikle son birkaç yılda daha fazla popülerlik kazandılar.

GIF'in videodan farkı nedir?

GIF'ler, bir döngüde tekrarlanan ve sesi olmayan bir dizi statik görüntüdür. Genellikle çok kısadırlar. Bu yüzden çok popülerler ve internette çok fazla görülüyorlar. Videolar aynı zamanda bir dizi hareketli görüntüdür, ancak ses de içerebilirler. Kare hızları daha yüksektir. Bu da çok daha kaliteli oldukları anlamına gelir. GIF'lerin aksine, videolar genellikle döngü oluşturmaz ve farklı uzunluklardadır. Videoların hacmi de genellikle diğerinden daha yüksektir. Bu, daha önce GIF'lerin oldukça taşınabilir olduğunu söylememizin nedenlerinden biridir.

Neden bir GIF kullanılmalı?

Duyguları ve çeşitli şakaları iletmek için etkili araçlardır. İnsanların mesajlara daha net tepki vermesine yardımcı olur ve yanlış anlama olasılığını azaltır. GIF'leri kullanmak , en son trendlere aşina olduğunuzu ve alıcınızla samimi ve güvene dayalı bir ilişki kurmanın iyi bir yolu olduğunu gösterir. Şu anda, insanların ortalama zaman aralığı 2 ila 8 saniye civarındadır. GIF'ler genellikle 2 ila 5 saniye arasında olduğundan, hedefinizin dikkatini çekmenin harika bir yoludur. Döngü kalitesi, onları bu amaca uygun kılan bir başka özelliktir. 

Hareketli resimleri kullanmak, etkileşimi ve tıklamayı artırmanın eğlenceli bir yoludur. 

GIF'ler nerede bulunur?

GIF'leri indirebileceğiniz birçok web sitesi var. En iyi Gif siterlerinden bazıları şöyle;

  1. GIPHY : Bu, google gibi çalışan ancak yalnızca GIF'ler için çalışan harika bir web sitesidir. Web sitesiyle çalışmak ve yüz binlerce hareketli resim arasında arama yapmak çok kolay.
  2. Know Your Meme: Bu web sitesinin özelliği, GIF'lerin tarihini de görebilmenizdir. Kimsenin bilmediği pek çok eğlenceli gerçek var.
  3. GIFbin: Eski ve estetik görünümlü arayüzü ile bu web sitesi de kullanmak isteyebileceğiniz harika bir kaynak.
  4. Reddit: Reddit'te GIF'ler hakkında yorum yapabilir, onlara oy verebilir ve kendinizinkini de yükleyebilirsiniz.
  5. Tenor: Bu, genellikle sosyal medya için yararlı olan gerçekten güçlü bir arama motoruna sahiptir . “Aşk” gibi kelimeleri ararsınız ve size “kalp” ve “seni seviyorum” gibi daha spesifik öneriler verir.

GIF nasıl gönderilir ?

Temel olarak Instagram, GIF'leri doğrudan paylaşmanıza izin vermez, ancak bunları indirip videolara dönüştürebilir ve ardından paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak için bir dönüştürücüye ihtiyacınız var. Bu amaçla çevrimiçi bir dönüştürücü kullanabilirsiniz.

  1. ezgif.com'u Chrome'da arayın
  2. MP4'e GIF'i seçin
  3. Dosyayı bilgisayarınızdan seçin veya URL'yi yapıştırın
  4. Ortaya çıkan dosyayı indirin ve kullanın.

Bu web sitesi harika ve kullanımı kolay bir sitedir. Ayrıca videolarınızı döndürebilir, yeniden boyutlandırabilir, tersine çevirebilir, kesebilir, kırpabilir ve üzerinde birleştirebilirsiniz.

Özet

GIF'ler, sosyal medyadaki insanlarla daha etkili iletişim kurmanıza yardımcı olabilir. Instagram, bu hareketli görüntüleri doğrudan platformda paylaşmanıza izin vermiyor . Bu yüzden onları videolara dönüştürmelisiniz. Bunu yapmak için makalede tanıtılan web sitesini kullanabilirsiniz.