Instagram'da Güvenlik Kodu Gelmeme Sorunu Nasıl Çözülür?

Bazı Instagram kullanıcıları, doğrulama kodunu almadıklarından şikayet ediyor ve hesabınıza erişmek istediğinizde bu gerçekten sinir bozucu oluyor. Yine de, bu sorunu çözmenin yolları var.

Instagram’a giriş yapamamanızın nedeni, farklı yerlerden veya cihazlardan giriş yapılması olabilir. Yine de, hesaplarınızı büyütmeyi hedefliyorsanız ve farklı cihazlardan giriş yapıyorsanız, Instagram etkinliklerini (takip et, takibi bırak, hikayeleri görüntüle, doğrudan mesaj) otomatikleştirmek için Instagram botunu daha iyi kullanın. Bu engellemenizi veya farklı cihazlardan/yerlerden oturum açma ihtiyacını ortadan kaldırır.

Instagram SMS kodu göndermiyor

 

Kodu almazsanız, aşağıdaki çözümleri deneyin.

  1. Instagram ayarlarından telefon numarasını kontrol edin*
  2. Telefonunuzu kapatıp açın.
  3. Birkaç saat bekleyip tekrar deneyin.
  4. VPN kullanmayı deneyin
  5. E-posta gibi başka bir doğrulama kodu deneyin
  6. Instagram ayarlarda telefon numarasını değiştirin

*Instagram ayarlarda telefon numarasını kontrol etmek için:

Profil>Profili Düzenle>Bilgileriniz>Telefon numaranıza girin

Instagram e-posta kodu göndermiyor

 

1. E-postanızı doğru yazın

Bazen e-posta adresini yanlış yazarsınız. Örneğin, "Gmail" yerine "gami" yazmak gibi. Bu nedenle, e-posta adresinizi çok dikkatli yazdığınızdan emin olun. İlk kaydolduğunuzda e-posta adresinizi yanlış yazdıysanız, hesabınıza bağlı bir telefon numaranız veya bir Facebook hesabınız olmalıdır. Aksi takdirde devam edemezsiniz.

2. İstenmeyen e-posta listenizi kontrol edin

E-posta almadığınız zaman spam'inizi kontrol etmek her zaman iyidir; e-posta spam listenize gönderilmiş olabilir. Ayrıca e-posta ayarlarınızı kontrol etmenizde fayda var. Instagram'dan gelen e-postaları spama gitmekten kaldırabilirsiniz.

3. Birkaç saat bekleyin ve tekrar deneyin

Bazı kullanıcılar, birkaç saat bekleyip tekrar denedikten sonra hesaba erişebildiklerini bildirdi. Yani bunu da deneyebilirsiniz, ancak hala çözülmediyse sonraki çözümlere geçin.

4. VPN kullanarak IP adresinizi değiştirin

 Bazı IP adresleri Instagram tarafından kara listeye alınmış olabilir. IP adresinizi değiştirmek için bir VPN kullanabilir veya başka bir bilgisayar kullanıp tekrar deneyebilirsiniz. 2-3 gün sonra da yapabilirsiniz. Birçok kullanıcı bunu denedi ve sorunlarını çözebildiler.  

5. Başka bir doğrulama modu deneyin

hesabınızda oturum açarken sorun yaşıyorsanız, kullanabileceğiniz başka seçenekler de vardır. Devam etmek için, hesabınıza bağlı bir telefon numaranız veya bir Facebook hesabınız olmalıdır. Android cihazlarda oturum açma Yardım'ı kullanabilir ve iOS cihazlarda şifrenizi unuttum seçeneğini kullanabilirsiniz. Instagram'a giriş yapmak için Facebook hesabınızla giriş yapma seçeneği de var.  


 

6. Gizli pencereyi kullanın

Tarayıcılardan giriş yaptıysanız, Google Chrome'da “Yeni gizli pencere”yi veya Firefox'ta “Yeni gizli pencere”yi açıp tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

7. Instagram yardımını kullanarak Instagram ile iletişime geçin

Yukarıdaki tüm çözümleri denediyseniz ve yine de hesabınıza giremiyorsanız veya başka bir hesabınız varsa Instagram yardıma gidebilir ve Instagram'a giriş yapamıyorum için arama yapabilirsiniz. 

Instagram'a giriş yaptıktan sonra güvenlik kodunun gönderilmesinden kurtulmak istiyorsanız, Instagram uygulamanızı açıp ayarlar, gizlilik ve güvenlik bölümüne gidip alt kısımları kapat seçeneğine dokunabilirsiniz.

Bu çözümlerin bir özeti:

 

  1. E-posta adresinizi doğru yazın
  2. Spam e-postalarınızı kontrol edin
  3. Birkaç saat bekleyip tekrar deneyin
  4. IP adresinizi değiştirin
  5. Başka bir doğrulama modu deneyin
  6. Tarayıcıda gizli pencereyi kullan
  7. Instagram yardımını kullanarak Instagram ile iletişim kurun