Instagram'da Otomatik Yayınlama: Adım Adım Kılavuz

Sosyal medyada daha az zaman harcamak ama yine de daha iyi sonuçlar almak mı istiyorsunuz? O zaman Instagram'da otomatik gönderiyi kullanabilirsiniz. Tarihi ve saati basitçe ayarladıktan sonra gönderileriniz, sizin yardımınız olmadan belirlenen saatte feed'de görünecektir.

Otomatik yayınlama nasıl doğru bir şekilde kurulur ve ne zaman kullanılması daha uygundur? Gelin bu özelliklere bir göz atalım.

Neden Otomatik Yayınlama?

Instagram'da otomatik yayınlama, içeriğinizi sizin katılımınız olmadan beslemede yeni gönderiler görünecek şekilde özelleştirmenize olanak tanıyan kullanışlı bir seçenektir. Bu araç özellikle aynı anda birkaç hesabı tanıtan SMM uzmanları arasında popülerdir.

Peki otomatik yayıncılık ne için? İşte bazı nedenler:

İş süreçlerini optimize etmeye yardımcı olur.

Artık her gün içerik yayınlamak (metin yazmak, hashtag eklemek vb.) için çok fazla zaman harcamanıza gerek yok. Haftada bir (hatta daha az sıklıkta) planlanmış yayınlar hazırlamanız çoğu zaman yeterli olacaktır.

Aynı anda birden fazla profili yönetin.

Sosyal Medya ile aktif olarak ilgileniyorsanız, büyük olasılıkla birden fazla hesabınız var ve her birinin dikkatle izlenmesi gerekiyor. Hiçbir şeyi kaçırmamak ve aynı anda gönderi yapmak için planlanmış gönderiler hazırlamanız gerekir.

Otomatik yayınlamak için ipuçları

Otomatik yayınlamayı kullanmaya karar verirseniz, hatırlamanız gereken birkaç şey vardır:

  • içerik her sosyal ağla alakalı olmalıdır (hedef kitlenin parametrelerini dikkate alın);
  • günde 4'ten fazla gönderi planlamamaya çalışın (bir hesap için);
  • kullanıcılardan gelen tepkileri takip edin (yorumlara yanıt verin, olumsuzluğa anında yanıt verin, mesajlarla iletişim kurun);
  • metin yazarken karakter sayısına dikkat edin.

Ve en önemli ipucu - içeriğin kalitesini izlemeyi unutmayın. Bir sürü anlamsız yayınla takipçilerinizi bunaltmamaya çalışın, aksi takdirde kitlenizin çoğunu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Oluşturulan ertelenmiş gönderi için ilk yorum ve açıklama neden görünmüyor?

Benzer bir sorun genellikle yeni oluşturulan Instagram profillerinde veya yayınlanmış 5'ten az gönderisi olan hesaplarda görülür. Bu durumu çözmek için, hiçbir gecikmeli gönderi hizmeti sosyal ağın algoritmalarını etkileyemeyeceğinden, sayfa tanıtımı için biraz zaman harcamanız gerekir .

Shadowban nedir ve nasıl önlenir?

Shadowban kavramı, kullandığınız hashtag'lerin izleyiciler tarafından görünmez hale geldiği bir durum anlamına gelir. Bunları kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak daha sonra gönderiler yalnızca takipçileriniz tarafından görülebilir. Hedef kitlenin geri kalanı için, hesabınızdaki yeni yayınların varlığı sona erecektir.

Bu, kapsama alanındaki düşüşü ve daha fazla terfi ile ilgili zorlukları etkileyecektir.

Shadowban'a ne sebep olabilir?

Her zaman aynı hashtag'leri kullanırsanız (gecikmeli gönderilerle sık görülen bir durum) Instagram geliştiricilerinin dikkatini çekebilirsiniz. Instagram algoritmaları, sayfanızın spam gönderdiğinden şüphelenecek ve onu geçici olarak shadowban durumuna aktaracaktır.

Çözüm

Otomatik yayınlama hizmetleri, aynı anda birden fazla sosyal ağda içerik yayınlayan blog yazarları, Sosyal medya uzmanları, pazarlamacılar ve şirketler için olmazsa olmaz bir araçtır. Bu tür hizmetler zamandan tasarruf etmenizi ve bir yaratıcılık krizinden kaçınmanızı sağlar. Böylece gönderilerinizi doğru zamanda doğru bir şekilde yapılandırabilirsiniz.