Instagram'da Reklam Nasıl Verilir?

Günümüzün en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram son yıllarda markaların reklam vermek için oldukça sık tercih ettiği sosyal medya platformlarından biri. Instagram'da reklam vermek birçok markanın en kısa zamanda mümkün olduğunca çok insana ulaşmak için kullandığı kestirme yollardan biri. Küçük işletmelerden büyük işletmelere birçok marka instagram üzerinden verdikleri reklamlarla markalarının aranma yüzdelerini arttırarak sektörde öne çıkmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda gerek markaların kendi sitelerinde gerekse bizzat instagram uygulaması üzerinden birden çok yöntemle reklam vermek mümkündür. Instagramın en çok kullanılan kısımlarından biri olan hikayeler kısmında, keşfet kısmında yayınlanan akış videolarıyla ve bazen sadece bir fotoğrafla Instagramda reklam vermeniz mümkün. Ama öncelikle Instagram hesabınız üzerinden birkaç adımı yerine getirmeniz lazım.

Instagramda Reklam Vermek İçin İzlenecek Adımlar

Her reklam anlaşmasında olduğu gibi sosyal medya uygulamaları üzerinden yapacağınız reklam anlaşmaları için de belli adımları takip etmeniz gerekmektedir. Bu adımlar Instagram üzerinden birçok kişiye ulaşmanız için oldukça önemlidir. Peki nedir bu Instagramdan reklam vermek için izlenecek adımlar?

Öncelikle Instagramda reklam vermek için yerine getirmeniz gereken kurumsal kurallarla başlayalım. İlk adımda Business Manager oturumunuzu açın. Oturumunuzu açtıktan sonra Facebook ve Instagram hesabınızı Business Manager hesabınızla bağlayın. Bir sonraki adımda bir reklam hesabı oluşturun ya da eğer hazırda bir reklam hesabınız varsa bu hesabı Business Manager hesabınızla bağlantılı hale getirin. Bu adımdan sonrası reklamınızın oluşturulma aşaması.

Reklam oluşturma aşamasında izleyeceğiniz yolda ise ilk olarak reklam vermek için reklam hesabınıza giriş yapın. Vereceğiniz reklama göre hedefinizi belirleyin bu adım oldukça önemli zira reklamın hitap edeceği kitle reklamın ilgi görmesini doğrudan etkiler. Bir sonraki adım elbette ki reklam için bir bütçe belirlemek kaliteli bir reklam için bütçeden tasarruf etmek aslında iyi olmaz. Bu bağlamda kaliteli reklamlar için kesenin ağzını açmak oldukça önemlidir. Bir sonraki adımda ise vereceğiniz reklamın türünü seçin. Instagram uygulaması kullanıcılarına uygulama içinde birçok farklı paylaşım türü sunar. Hikaye, akış videoları, ya da sadece akışta paylaşılacak bir fotoğraf; hazırlayacağınız reklamın hedef kitlesine en uygun tercihi yaparak reklamınızın türüne karar verin. Ve Instagramdan reklam vermek için izleyeceğiniz son adım da reklamınızı onaya göndermek. Her sosyal medya uygulamasında olduğu gibi Instagramda da paylaşım ve reklam için belli başlı içerik kuralları vardır. Örneğin, içeriğin içinde yoğun şekilde yetişkin içerik varsa reklamınız onaydan geri dönebilir. Elbette ki hiçbir kullanıcı bunun yaşanmasını istemez. Bu yüzden reklamlar daha hazırlık aşamasındayken belli başlı kurallar dahilinde hazırlanmalıdır ki onay aşamasında bir sıkıntı ile karşılaşılmasın. Eğer ürünleriniz ya da markanız için Instagramdan reklam vermek istiyorsanız yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz.