Instagramda Takipçi Artırmanın 5 Garanti Yolu

Son zamanlarda artan sosyal medya kullanılımı ciddi boyutlara ulaşmış durumda ve insanlar sosyal medya üzerinden günlük pek çok faliyetlerini insanlarla paylaşarak sosyal bir ağ oluşturmakta. İnsanlar bu durumdan pozitif anlamda etkilendiği gibi negatif anlamda da etkilenebiliyor. Sosyal medya pek çok insana yeni bir iş olanağı haline gelerek gelir kapısı olmuştur. Açılan bu yeni gelir kapısı değişik ve farklı olmanın daha çok dikkat çekeceğini ortaya koymakta. Bunun bir ayağı ise Instagram, daha çok fotoğraf paylaşma endeksli olan bu uygulama insanların gittiği her yerde yaptığı faliyetlerini paylaşıp etiket ekleme gibi bir özelliği var. Bu yazımızda ınstagramda doğal yollarla takipçi nasıl artırılır onu öğreneceksiniz.

1.Hikayelerde Öne Çıkanlar Bölümünü Kullanın

Günlük hayatta Instagramda öne çıkan hikayeler bölümünü kullanmaya başlamadıysanız hemen başlayın çünkü bunu insanların görmesini sağlamak insanların sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmesi demektir. Profilinize daha çok bakılacak ve belki de takip et butonuna tıklamalarını sağlayacaktır. Ayrıca öne çıkanlar için kullanacağınız görseller profiliniz ile uyumlu olması gerekir. Bu sayede insanların da çok ilgi odağını çeksin.

2.Hikayeler ve Paylaşımda Konum Etiketi Ekleyin

Bu ilk başta kulağa basit bir önerme gibi gelebilir. Ancak Instagram hikayelerinizde ve paylaşımlarınızda ‘coğrafi etiketleme’ denilen konum bildirimini yaparsanız dünyanın dört bir yanından insanlar profilinize ulaşabilir.

3.Selfie Çekin

İster sevin sevmeyin Instagramda takipçi artırmanın yollarından bir tanesi ise selfie çekmek. İnsanlar takip ettiği kişilerin göz önünde bulunmasını ister bu sebeple selfie çekmeniz takipçilerinizi diri ve canlı tutacaktır.

4.Kendinizi Dğer Sosyal Platformlarda Tanıtın

Bir Instagram hesabınız varsa yüksek ihtimalle başka sosyal medya hesaplarınızın olduğunu tahmin etmek zor değil. Instagram profil linkinizi Facebook ,Twitter gibi uygulamalarda paylaşarak daha çok insanla etkileşim kurmayı sağlayın bu sayede diğer uygulamayı kullanan kişilerin bir Instagram profil açmak için seçeneği oluşmuş olur.

5.Paylaştıklarınızın Niceliği Değil Niteliği Önemli

Instagram’da takipçi sayısını artırmak gibi bir misyon edindiyseniz, mümkün olduğunca çok fotoğraf paylaşmanın sizi başarıya götürecek en önemli unsur olduğunu bilmenizde fayda var. Ancak paylaşımlarınızın kalitesine dikkat etmek sizi başarıya daha kolay ve etkili bir şekilde götürecektir. Paylaşımlarınız insanlar tarafından talep görmüyorsa burada eksik bir şey olduğunu düşünebilirsiniz. Sayıdan ziyade kalitenin önemli olduğunu da unutmamak gerek.