Kilitlenen Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Instagram, sizin hesabınızın başka birilerinin eline geçtiğini düşünüyorsa ya da şifrenizi güçsüz buluyorsa hesabınızı geçici olarak kilitleyebilir. Hemen sonrasında sizden hesabınızın güvenliğini almanız için güçlü bir parola tercih edip kimliğinizi doğrulamanızı isteyecektir.

Kilitli hesap uyarısı almanın nedenleri

  • Sürekli yanlış şifre girmek; eğer şifrenizi üç ya da dört kereden fazla yanlış girdiyseniz instagram sizin hesabınızın gerçek sahibi olmadığınızı düşünür ve hesabınızı kilitler.
  • VPN kullanımı sonucu kitlenmesi; eğer instagram hesabınıza VPN aracılığı ile erişiyorsanız hesabınızın kilitlenmesi ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekir. Çünkü instagram  sizin farklı ülkelerden girdiğinizi anlayarak bunun bir güvenlik açığı olduğunu düşünüp hesabınızı kilitleme işlemine tabii tutacaktır.
  • Instagram için başka program kullanmak;  instagram ‘da videolarınız veya fotoğraflarınızı beğendirmek için, takipçi sayınızın artması için güvenmediğiniz uygulamalara kullanıcı adınız ve şifrenize girdiğiniz taktirde instagram sizi ve kendini koruma altına alabilmek için hesabınızı kilitleyecektir.
  • Farklı cihazlardan oturum açmak; farklı cihazlardan oturum açıldığında farklı cihazlardan oturum açmanız instagram tarafından hoş karşılanmaz ve hesabınızı kilitleme işlemi yapacaktır.
  • Telefonunuzun tarihinde yanlışlık olması; telefonunuzun tarihi yanlış ise instagramın sahip olduğu tarih ile uyuşmayacağından giriş işlemleri tamamlanamayıp hesabınız kilitlenecektir.
  • İnternet kısıtlaması; bulunduğunuz ülkede internet kısıtlaması var ise girişiniz engellenerek hesabınız kilitlenecektir.
  • Hesap doğrulanması; hesap doğrulanması istendiğinde doğrulamayı yanlış yapmanız halinde instagram sizin hesabın gerçek sahibi olmadığınızı düşünerek hesabınızı kilitleyecektir.
  • Hesabınızın şikayet edilmesi; hesabınızın çeşitli sebeplerden şikayet edilmesi üzerine instagram uyarı niteliğinde hesabınızı kilitleyecektir. Eğer bu kilitlenmenin sebeplerini tekrar ederseniz instagram bu sefer kilitleme değil kapatma yoluna gidecektir.
  • Cihazınıza giren virüs; cihazınıza herhangi bir uygulamadan girmiş olabilecek bir virüs hesabınızı tehdit edip hesabınızın kilitlenmesine neden olabilir.

Instagram hesabının kilidini açma

Önce sorun cihazınızdan mı kaynaklanıyor ona bakmalısınız. Bir bilgisayardan, bir tabletten ya da başka bir telefondan giriş yapmayı denemelisiniz. Eğer aynı sorunu almayan devam ediyorsanız yapacağınız adımları sizler için anlattık.

Öncelikle hesabınızın geçici olarak kilitlendiğinin bilgisini içeren mesajda devam et butonu bulunmaktadır bu butona tıklayarak bir sonraki aşamaya geçin. Güvenlik kodu göndermek için sizden bir e-posta adresi isteyecektir sizde e-posta adresinizi girerek bir güvenlik kodu alabilirsiniz. En sonunda e-posta adresinize gelen altı haneli güvenlik kodunu girerek gönder butonuna basıp sorununuzu halledebilirsiniz. Eğer elinizden hiçbir şey gelmiyor ise hesabınızın geri açılması genellikle 3 ya da 4 hafta içinde kendiliğinden çözüme ulaştırılıp açılma işlemlerine başlanıyor. Mailinize gelmiş bir mesajda "instagram hesabınız kilitlenmiştir açmak için tıklayınız" yazıyorsa tıkladıktan sonra mutlaka instagram adresinin doğru olup olmadığına bakın. Eğer instagram adresi uyuşmuyor ise bilgilerinizi girmenizde fayda var çünkü bu tür mailler spam adı altında instagram hesaplarınızı çalmak için uygulanan yöntemler arasındadır.

Hiç bir çözüm yolu işe yaramadıysa instagrama mail atıp cevap vermelerini bekleyip sorununuzu çözüme ulaştırabilirsiniz.

Uygun fiyatlarla instagram videolarınıza izlenme almak için tıklayınız.