Küçük İşletmeler İçin İlgi Çekici Instagram Gönderi Fikirleri

Markanızın sosyal ağlardaki içerikleri eskimiş olabilir. Başlık, resim ve yazılar okuyuculara bir süre sonra aşina gelmiş olabilir. Bu durumda yeni seçenekler aramanız gerekiyor. Fakat her zaman yeni fikirler bulmak kolay değil.

İşte bu nedenle size Instagram’da küçük işletmenizi en iyi şekilde pazarlamanız için seçenekler sunuyoruz.

Markanın umursadığını göster

Marka çevreyi, toplumu, yerel topluluğu veya hayvanları önemser.

Son yıllarda, insanlar dünyanın çevre sorunlarına daha fazla ilgilidir. Sadece iyi fiyatlardan ve iyi ürünlerden daha fazlasını beklerler. Dünya üzerinde olumlu bir etki bırakmak istiyorlar.

Instagram'da bir marka için böyle bir endişeyi ifade etmek, insanların şirkete karşı tutumlarını iyileştirecektir.

Örneğin, KappAhl mağazalar zinciri, sürdürülebilir geri dönüşüm için müşterilerine eski kıyafetleri ve ayakkabıları getirmeleri için hediye sertifikaları sunuyor.

Marka kimliğinizi genişletin

Marka sayfaları, etkileyicilerin, blog yazarlarının ve normal Instagram kullanıcılarının hesaplarından farklıdır. Çoğu zaman, şirketlerin abonelere gösterdiği her şey, piyasaya sürülmeden birkaç ay önce stratejiye göre kesinlikle planlanır.

Bu, bir Instagram sayfasını tanıtmanın özelliğidir. Ama bazen daha sıra dışı olmak acıtıyor mu? Abonelerinizin sizi biraz daha iyi tanımasına yardımcı olun. Sadece vitrini değil, arkasında neler olduğunu da gösterin. Yaratıcı bir şekilde dağınık bir stüdyoyu, çalışma alanını gösterin veya nasıl çalıştığınıza dair kısa bir video klip oluşturun.

Ama Pazartesi sabahı saat 10'da ciddi bir toplantıda uykulu yüzler galerisi yapmayın. İlginç veya komik bir şey gösterin. Herhangi bir şey olabilir – masa başında çalışan bir çalışan; yatağa yayılmış bir hizmet köpeği; ya da ofisi içeren Bollywood tarzı bir dans numarası.

Bazen daha sıra dışı olmak iyidir. Sempati uyandırır ve sizi hedef kitlenize yaklaştırır.

Özel teklifler, indirimler veya özel promosyon kodları

Topluluğa özel teklifler, hedef kitlenizin kendilerini özel hissetmelerine yardımcı olur. Örneğin, bilgiler çevrimdışı olarak site ziyaretçilerine veya düzenli müşterilere sunulmadan önce sayfada satışın başlangıcı hakkında bilgi verebilirsiniz. Veya Instagram topluluğu için özel hediye promosyon kodları oluşturun. Özel bir kupon kodu sunabilirsiniz. Karşılığında, sipariş verirken veya bir hizmet için rezervasyon yaparken Instagram'daki gönderiden bahsetmeyi isteyin.

Bir kafe zinciri için harika bir örnek. Müşterilerin bardaklara portrelerini boyamak için müşterilere özel bir orijinal.

Bu arada promosyon kodları sadece aboneler için değil, pazarlamacılar için de faydalı olacaktır. Siteden kaç müşteri geldiğini gösterecekler. Bu, reklamın etkinliği hakkında sonuçlar çıkarmaya yardımcı olacaktır. Ve gerekirse promosyon stratejisinde değişiklikler yapın.

Röportaj veya özet

Alanınızda hayran olduğunuz bir uzman var mı? Ya da ilginç bir hikayesi olan bir müşteri?

Bir uzmanla röportaj, kullanıcılardan sık sorulan soruların yanıtları veya kısa bir ürüne genel bakış. Bu her açıdan güzel bir içerik. Aboneler faydalı bilgiler alır ve marka uzmanlığını gösterir ve en popüler soruları veya ihtiyaçları yanıtlar.