Küçük İşletmeler Instagram'da Nasıl Tanıtılır?

Sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, hemen hemen herkesin kullandığı uygulamaların başında gelir. Bu platformda birçok küçük çaplı işletmeyi görebilirsiniz. Peki, Instagram yoluyla web sitenizdeki trafiği arttırabilir misin? Başka bir deyişle, Instagram, pazarlama kanallarınızı çeşitlendirmenize olanak tanıyan, markaya ait bir trafik ve satış yaratma varlığına dönüştürülebilir mi?

Instagram için reklam vermeksizin, tanıtımlarınızı birçok kişiye ulaştırmanız mümkün. Ancak bunun için bazı ayarlamalar yapmanız gerekir.

Profilinizi Ayarlayın

küçük işletme

Eğer küçük bir işletmeniz varsa ve hala Instagram hesabı oluşturmadıysanız, hemen oluşturun! Bu oldukça kolay bir işlemdir. Tek ihtiyacınız olan bir e-posta adresi, bir telefon numarası (doğrulama amacıyla), profil resminiz (çoğu işletme için logodur) ve tek cümlelik bir açıklama.

İşletmeniz hangi sektördeyse, aynı sektörde yer alan rakiplerinizin sayfalarını kontrol etmek her zaman iyi bir fikirdir. İşletmeler, Instagram sayfalarında genellikle yaratıcı davranırlar. Birçok işletmenin sayfasında, yaptıkları işleri, yapacakları etkinlikleri ve fiyatları bulmak mümkündür.

Sayfanızı olabildiğince eğlenceli bir hale getirmeye çalışın. Sattığınız ürünleri ya da hizmetleri listelemektense, sloganvari postlar paylaşın. Bu postlarda yenilikçi, ödüllü gibi kelimeler kullanmak da oldukça dikkat çekicidir.

Son olarak, açılış sayfasına web sitenizin bağlantısını ekleyin. Bu, temel trafik sağlayan kanalınızdır. Sitenizin ana sayfasına bir bağlantı eklemek başlangıçta iyi bir fikir olsa da ideal bir çözüm değildir. Bağlantınızın Instagram içeriğinizle eşleşmesi gerekir. Paylaştığınız postlarda kaliteli görseller, eğlenceli bir tarz ve güven veren bir görüntü çizmeniz gerekir.

Açılış Sayfanızı Ayarlayın

küçük işletme

Instagram’da yer alan açılış sayfasında yapabileceğiniz ve değiştirebileceğiniz pek çok şey yer alır.

Açılış sayfanızda; özel ve sezonluk teklifleriniz varsa bunları mutlaka ön plana çıkarın. Instagram’da yer alan takipçilerinize özel bazı fırsatlar sunun. Eşantiyon ürünlerle ve özel tekliflerle Instagram tıklamalarınızı arttırmayı hedefleyin.

Hikaye Paylaşımı Önemlidir

küçük işletme

Instagram’ın önemli özelliklerinden biri de hikaye paylaşımıdır. Bu paylaşımlarda tüm kullanıcılar için tıklanabilir görseller ve videolar paylaşılabilir. Bu özellik, küçük işletmeler için harika bir araçtır. Bu özellik aynı zamanda günlük olarak hikayeler oluşturmanız gerektiği anlamına gelir.

Hem işinizle alakalı hem de bir sosyal medya kullanıcıları için ilginç bir hikaye oluşturmak zordur. Ancak zamanla, takipçilerinizin nelerden hoşlandığını ve onları neyin daha iyi etkilediğini daha iyi anlayacaksınız.

İşte başlayabileceğiniz birkaç yaratıcı hikaye fikri:

  • Müşterilerinizin sorularını bir hikâyede yanıtlayın;
  • Güzel bir ürün vitrini oluşturun;
  • Müşterilerinizin sizi referans vermesine veya ürününüzü açma videosu paylaşmasına izin verin;
  • Ekibinizin iş başında olduğu fotoğrafları ve videoları paylaşın;
  • Anket yapın: Instagram hikayeleri, insanların kolayca ilgisini çeken kapalı uçlu evet/hayır anketlerine izin verir.

Sonuç Olarak

küçük işletme

Instagram'da takipçi kitlesi oluşturmak zaman ve çaba gerektirecektir. Bağlantılarınıza tıklamaya yetecek kadar, markanızla ilgilenecek bir kitleye ihtiyacınız var. Bu nedenle, takipçi kitlesi oluşturmak ve hedef müşterilerinizin ilgisini en çok çeken şeyin ne olduğunu daha iyi anlamak için; Instagram reklamları yayınlamak yine de iyi bir fikirdir. İyi şanslar!