Olağandışı Giriş Denemesi Saptanma Durumu Nedir?

Instagram, dünya genelinde milyonlarca kişinin kullandığı bir sosyal medya platformudur. Popüler dünyanın popülr uygulamalarından biri olan instagrama erişmek isteyen ve onun kullanıcı sayısına ulaşmak isteyen bir çok yan uygulama oluşmaya başlamıştır. Bu nedenlerle çeşitli uygulamalar instagram bünyesinde ilerlemek istemiş ve sonrasında da sorunların yaşanmasına sebep olmuştur. 

Bu sorunlar kullanıcı sorunun olduğu gibi kullanıcının dışında gerçekleşen sorunlar da vardır. Kullanıcı odaklı sorunlar dahilinde, kullanıcının şifresini unutması, e postasını unutması ya da bilmemesi gibi sorunlardır. 

Özellikle son zamanlarda farklı sorunlarla karşı karşıya kalınmaktadır.  Bu sorun ise  " Olağandışı Giriş Denemesi Saptadık" mesajının alınmasıdır.  Instagram, farklı kişilerin instagram adresine erişmesini engellemek amacı ile instagram şüpheli giriş uygulamasını geliştirmiştir. Bu uygulama ile amaç hesabınızın şifresinin başka kişiler tarafından bulunmasını engellemektir. Farklı bölgeden instagrama giriş yapıldığı tespit edilirse ekrana doğrulama kodu gelir ve onun girilmesi istenir. 

Bunun haricinde, instagramda takipçi artırma, beğeni kazanma, takip edenleri görme veya profilime kim baktı gibi uygulamalara sahipseniz bu mesajı alma olasılığınız çok yüksektir. Çünkü böyle hesaplar, instagram adınızdan tutun şifrenize kadar tüm bilgiye sahiptir.  Bu sorunların çözülmesi tekrar yaşanmaması için çeşitli çözüm yolları bulunmamaktadır.  Instagramınızda bu sorunlarla karşılaşmamanız için öncellikle şifrenizi doğru ve güvenilir bir şekilde kaydedip kimseyle paylaşmadan uygulamanıza giriş yapın. Yine de böyle bir mesaj almanız dahilinde aşağıdaki başlığı inceleyerek soruna çözüm bulabilirsiniz.

Instagram Olağandışı Giriş Denemesi Sorunu Nasıl Çözülür?

İlk olarak bu mesajı aldığınızda instagram için türetilen yan kaynaklı korsan uygulamalara sahipseniz bu uygulamaları hemen silin. Örneğin, takipçi artırma, beğenme vb. Bu uygulamalar için verdiğiniz izni de beraberinde kaldırmanız gerekecektir.  Bu olayın tekrarlanmaması adına uygulamanızı farklı iki cihaz üzerine kaydedin. Bu tarz uygulamalar indirmeyin. Şifrenizi de profilinizin güvenliği için kimse ile paylaşmayın.

Bir diğer çözüm yöntemi de kod yöntemidir.  Instagram, uygulamayı sizin kullandığınıza dair sizden telefonunuza ya da e- mailinize gelen kodu girmenizi isteyecektir.  Bu kod girildikten sonra olağandışı giriş denemesi sorunu da çözülmüş olacaktır.  Bazı durumlarda telefona ya da e maile kodun gelinmediği gözlemlenmiştir. Bu tip durumlarda yapılması gereken şey instagram ile iletişime geçmektir.  Buradan da instagram.com'a girip giriş yapmanız gerekecektir.

Sitede göreceğiniz yardım al butonuna tıklayarak karşınıza çıkan formu doldurmanız gerekecektir. Bu formda yazacağınız yazı ile sorununuzu belirtebilirsiniz. Örneğin, herhangi bir kodun e- mailinize ya da telefonunuza gelmediğini belirtebilirsiniz.  Daha sonra instagram devreye girecek ve işlem tamamlanana kadar instagrama girişiniz duracaktır. Bahsi edilen sorunlarla karşı karşıya kalmamak adına, takipçi kazanma, beğeni artırma, gizli instagram  profili görme ya da profilime kimler baktı ... gibi uygulamaları kesinlikle telefonunuza indirmemeniz gerekecektir. Aksi halde bu tip sorunlarla karşı karşıya kalma olasılığınız çok yüksek olacaktır.

Web sitemizden uygun fiyatlarla Türk Beğeni satın alabilirsiniz.