Silinen Instagram Hesabı Nasıl Geri Açılır?

Çoğu Instagram kullanıcısı, bazı nedenlerden dolayı sildiği Instagram hesaplarını daha sonradan geri almak isteyebiliyor. Bunun yanında başka bir neden olarak yanlışlıkla Instagram hesabını silen kullanıcıların sayısı oldukça fazla. Çoğu insan böyle bir durumla karşı karıya kaldığında endişelenebiliyor. Uzun yıllar biriken fotoğrafların ve takipçilerinin gittiği için üzülebiliyorlar. Ve hesabının geri gelmeyeceğini düşünüyorlar. Fakat bunda endişelenecek bir durum yok. Çünkü yanlışlıkla silinen ya da daha önceden sildiğiniz Instagram hesaplarını geri alabilirsiniz. Yapmanız gereken birkaç adımı takip etmek ve eski hesabınızın açılmasını sağlamak olacaktır.

Hadi birlikte silinen Instagram hesabı nasıl geri alınır daha detaylı bakalım;

Arama Motoru Üzerinden Help Instagram Sayfasına Girin

İlk olarak herhangi bir arama motoru üzerinden https://help.instagram.com/ burada verilen linke girerek sayfaya giriş yapmak olacak.

instagram yardım

INSTAGRAM YARDIM MERKEZİNDE BULUNAN ADIMLAR :

Bu sayfaya giriş yaptıktan sonra burada hesabınızı geri almak için sayfada Instagram hesabım donduruldu şeklinde arama yapmalısınız.

Daha sonra Instagram yardım merkezi size bazı sorular yöneltecektir. Bunun nedeni güvenlik olarak alınan bir önlem denilebilir. Başkası adına işlem yapılmaması için Instagram böyle bir önlem alıyor. Instagram hesabınızı geri alabilmeniz için sorulan soruları eksiksiz cevaplamanız oldukça önem taşıyor. Instagram’ın sorduğu soruları nasıl cevaplamanız gerektiğini daha yakından inceleyelim.

1. Bu Hesap Bir İşletmeyi Ürünü Veya Hizmeti Temsil Etmek İçin Mi Kullanılıyor ?

İlk soru olarak karşımıza çıkan bu hesap bir işletmeyi ürünü veya hizmeti temsil etmek için kullanılıyor? sorusu oluyor. Burada denilmek istenen kişisel bir hesap mı yoksa kurumsal bir mağaza işletme vb. hesaplar mı olduğu anlamına geliyor. Hesap türünüze göre soruyu evet ya da hayır olarak işaretlemeniz yeterli olacaktır.

2. Nüfus Cüzdanınızda Yazan Adınız Soyadınız ?

İkinci soruda ise nüfus cüzdanınızda yazan adınız ve soyadınızı eksiksiz yazmanız gerekiyor.

3. Instagram Kullanıcı Adınız ?

Üçüncü soruda geri almak isrediğiniz Instagram hesabınıza ait kullanıcı ismini doğru bir şekilde yazmalısınız

4.  Instagram Hesabınızda Kayıtlı E-Posta Adresi ?

Bu soruda silinen Instagram hesabınıza ait e-posta adresini sorunun altına yazmalısınız.

5. Hangi Ülkede Yaşıyorsunuz ?

Bu soruyu da doğru olarak cevapladıktan sonra göndere basarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu başvurudan sonra mail adresinizden, Instagram tarafından yönlendiriliyor ve bilgilendiliyorsunuz. Siz de Instagram hesabınızı bu adımlarla kolayca geri alabilirsiniz.