Sosyal Medyayı Eğitim İçin Kullanmanın 5 Yolu

Sosyal medya platformlarının yükselişi ile birlikte birçok günlük faaliyetimiz farklı şekillerde etkilenmeye başladı. Bu etkilerin çoğu büyük ölçüde olumlu olmuştur. İnsanlar ister arkadaşlarıyla bağlantı kurmak için isterse ürün ve hizmetlerini potansiyel müşterilere sunmak için kullansın, sosyal medya hayatımızda  birçok olumlu değişiklik yapmaya devam ediyor.

Eğitimde sosyal medya önemlidir. Twitter, Facebook, Instagram, YouTube gibi hizmetler sadece eğlence için değil aynı zamanda işletmeler için de kullanılıyor. Öğrenciler için sosyal medyanın faydalarını fark etmemek ve kullanmamak çok güçlü bir kaynağı israf etmektir. İşte sosyal medyayı eğitim amaçlı kullanmanın en yaygın yolları.

Güncellemeler 

Bir Facebook Sayfası kullanarak öğretmenler, öğrencilerine çok kısa sürede güncellemeleri kolayca sağlayabilir. Alıcıların zamanında kontrol edip etmeyecekleri belli olmayan e-postalar göndermek yerine, öğrencilerin sosyal medya platformlarında aktif olma olasılığı daha yüksek olduğundan, onlara bir Facebook uyarısı göndermek daha iyi bir fikirdir. Ayrıca verilen görev hakkında yorum yapabilir, soru sorabilir ve cevaplarını hemen alabilirler.

Yardım istemek

Öğrenciler zaman zaman ödev yardımı almak için bu tür platformları kullanıyorlar. ' Kanada'da ödevimi yapması için birine ödeme yapmak istiyorum' diye düşünen bir öğrenci, sosyal medya etiketleri ile kolayca harika hizmetler ve hatta ödevlerinde ücretsiz yardım bulabilir. Bu şekilde çevrimiçi yardım almak, öğrencilerin ev ödevleriyle uğraşırken biraz zaman kazanmaları için harikadır.

Sosyal uygulamaların öğrencilere yardımcı olabileceği tek şey üniversite çalışmalarıyla ilgili yardım almak değil. Bir okulun, öğrencilere verilen eğitimi iyileştirmek için bu tür web sitelerini kullanmasının birçok yolu vardır. Zamanla, öğrenciler arasındaki işbirlikçi etkinliklerin çoğunun bu tür platformlar aracılığıyla gerçekleşmesi çok olasıdır.

Araştırma Yürütme

Öğrenciler sosyal platformları nasıl düzgün kullanacaklarını bildiklerinde, onları bazı araştırma çalışmaları için de kullanabilirler. Anketler oluşturabilir veya belirli ilgili kişilerle doğrudan iletişime geçebilir veya gerçek haberler sağlayan bazı sayfaları takip edebilirler.

Sosyal uygulamaların da pek çok güvenilmez bilgiyi yaydığı doğrudur, ancak bu nedenle gençlere doğru medya okuryazarlığını öğretmek için farklı organizasyonlar mevcuttur. Örneğin, Kanada'daki Medya Okuryazarlığı Derneği, öğrencilere medya okuryazarlığı ve sosyal medya da dahil olmak üzere farklı medyayı anlamanın doğru yolunu öğretmeye yardımcı olmak için okullarla ortak çalışır .

Mesaj Panosu

Twitter'ı tüm sınıfın farklı konuları veya ödevleri tartışabileceği bir mesaj panosu şeklinde kullanmak, öğrencilerin düşünmesini sağlamak için harika bir fikirdir. Öğretmenler, her öğrenci grubu için yeni Twitter tanıtıcıları oluşturabilir ve ardından çeşitli gönderiler ve konular hakkında yorum yapabilir. Öğretmenler ayrıca güncellemeler verebilir veya twitlerinde bir ders yayınlayabilir. Bu sayede öğrenciler akıllı telefonlarında anında bildirim alabilirler.

Grup çalışması

Sınıfta sosyal medyayı kullanmanın en iyi yollarından biri öğrenciler arasında işbirlikçi çalışmadır. Öğrenciler, farklı görevler için seçtikleri uygulamalarda gruplarını oluşturabilir. İster tüm yıl boyunca bir çalışma grubu, isterse bir sınıf ödevi için geçici bir grup oluşturmak istesinler, sosyal medya platformu bunu yapmak için mükemmel bir yerdir.

Deneme veya Blog Yazma

Çok fazla yazma ödevi olan bir sınıf için, öğrencilerden kendi bloglarını oluşturmalarını ve sürdürmelerini istemek faydalı olabilir. Daha sonra, öğretmen ve diğer kişilerin geri bildirimlerini bırakabilecekleri ve yazılarını geliştirmek veya bazı yedek argümanlar almak için bir tartışma başlatabilecekleri bloglarında makalelerini yayınlayabilirler. Bu, eğitim için çevrimiçi bir hizmeti kullanmanın harika bir yoludur, çünkü öğrenciler çalışmaları bittikten sonra bile bloglarını sürdürmeye karar verebilirler.

Çözüm

Dünyanın mevcut durumunda, öğretim ve sosyal medya giderek daha fazla bağlantılı hale geliyor. Gençler çeşitli çevrimiçi hizmetlere birçok farklı şekilde katılırlar ve bu gerçeği onlara daha kapsayıcı ve katılımcı yollarla öğretmeye yardımcı olmak için kullanmak herhangi bir okul veya kolej için harika bir fikirdir. Tıpkı diğer pek çok endüstrinin sosyal uygulamaları kendi çıkarları için kullanması gibi, artık akademik kurumların da müfredatlarına daha fazla yer vermelerinin zamanı geldi.