TikTok Hediye Alma Özelliği Nasıl Açılır?

Tiktok uygulaması günümüzde çok kullanılan bir uygulamadır. Bu uygulama üzerinden hediye adı ile bilinen bağışlar ile çevrimiçi para kazanabilir ve de kendinizi tanıtmak adına sizi takip edenlere hediyeler sunabilirsiniz.

Tiktok hediyelerini almak için önce tiktok coin'e sahip olmanız gereklidir.  Bu coinlerin farklı paketleri mevcuttur. Paket ne kadar büyük olursa, indirim de o kadar büyük olur. Bu paraları farklı ödeme seçenekleri ile satın alabilirsiniz. Satın alma işlemini başlattığınızda paralar hesabınıza eklenir. Bu jetonlar asla iade edilemez ve de nakit ile değiştirilemez. Üçüncü şahsa ait olan hizmetlerinin kullanılması kesinlikle yasaktır ve de hesabınızın kaldırılmasına sebep olabilir. Madeni paraları alma işleminden hemen sonra hediyelerinizi almaya başlayabilirsiniz. Hediye göndermek için videonun altında bulunan hediye ver seçeneğini seçebilirsiniz. Hediye gönderim işleminden sonra bakiyenizi kontrol etmek için ayarlar seçeneğindeki denge ’ye tıklayarak kontrol işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

TikTok’ta üzerinde canlı yayın açtıktan sonra sanal olarak hediye alma özelliğiniz kendiliğinden açılmış olur. Bu özelliğin açılması için 1.000 takipçi sayısına ulaşmanız gerekmektedir. Canlı yayın sırasında sizi takip etmekte olan tüm kullanıcılar sizlere hediye yollayabilir. Tüm bu hediyeler sizlerin hesabınız üzerinde elmaslara dönüştürülür. Canlı yayın açabilmek için de gerekli olan bir takipçi sınırlaması prosedürü mevcuttur. 1000 takipçi sayısına ulaştığınız zaman canlı yayın açabilirsiniz. Video paylaşma ekranınız üzerinde Live sekmesini göreceksiniz.

TikTok coinleri gibi, tüm hediyeler bir para birimi ile takas edilmesi mümkün değildir. Bir hediye gönderdiğiniz zaman, hesabınızdan kaybolacak ve de hediye gönderdiğiniz hesapta elmas şeklinde görünecektir.

Elmaslarınızı nakit ile takas etme isteğiniz olursa, yeteri kadar elmas kazandığınızda, bu parayı doğrulanmış bir ödeme hizmeti ile tahsil edebilirsiniz. En az çekme miktarı 100 $ ‘dır. Haftalık çekilebilecek en fazla tutar ise 1.000 $ ‘dır.

TikTok üzerinden yapılacak olan tüm canlı yayınlarında yayını yapacak olan kullanıcıya hediye göndermek adına o hediyenin bedeli kadar jeton satın almak gerekiyor. Hesabınıza bakiye yüklemeniz gereklidir. Böylelikle yayın sırasında hediyeler adlı bölümden yayıncılara hediye gönderilir.

Para veya Hediye Satın Alma Sorunu

Tiktok üzerindeki topluluk yönergeleri içerisinde, uygulama içi satın alma işlemine kadar, 18 yaş altı tüm kullanıcıların sınırlanmış olduğu birçok seçenek vardır. Örnek olarak madeni para alma işlemi bu sınırlamalar arasındadır. Hesapları 18 yaş altı olan tüm kullanıcıların içerik oluşturucu kişilere göndermek için dahi para satın alım işlemine izin verilmez.

Tiktok uygulaması üzerinde açılmış olan yeni bir hesap üzerinde çekilen tüm videoların görünürlüğü doğal bir süreç içinde işlemektedir. Sistem üzerinde reklam olmadan veya çalışma yapmadan video izlenmesi gerçekleşmez. Tiktok'ta para kazanmak ve hediye almak için fenomen olmanız gerekir. Bunun için: İçerik dışı videolar çekilmesi, Komiklik, Kıyafet tarzınız, dinlediğiniz şarkılar, Özgün videolar, Yakışıklılık ve Güzellik gibi daha birçok detay etkili olmaktadır.