TikTok Hesabınız Kalıcı Olarak Engellenmiştir Sorununun Çözümü

TikTok'da düzenli olarak içerik paylaşıyor ve çok sayıda takipçiniz varsa kalıcı olarak yasaklanmakla karşı karşıya kalmanız iyi bir durum olmayabilir. TikTok'un çeşitli nedenlerle aktif olarak hesapları askıya alması hepimizin başına gelebilir. Ama merak etmeyin TikTok'tan kalıcı olarak banlanan hesabınızı nasıl kurtaracağınızı bu yazımızda anlatacağız .

Tiktok'tan Neden Kalıcı Olarak Banlandım?

Genel olarak TikTok, Amerikan FTC'ye (Federal Ticaret Komisyonu) uzlaşma ücreti olarak 5,3 milyon dolarlık ödemesinden sonra hesapları banlamaya başladı. Daha önce TikTok, Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasasını çiğniyordu ve herkesin bir TikTok hesabı olabilirdi. Ancak FTC ile yapılan anlaşmadan sonra TikTok, 13 yaşın altındaki tüm kullanıcıları yasaklamaya başladı. Aslında bu kural iyi olsa da, 13 yaşın üzerindeki bir çok kullanıcı da hesaplarının engellenmesiyle karşı karşıya kaldı. Bunun nedeni, bazılarının sahte doğum tarihi vererek hesaplar açmış olması veya yaşlarını doğrulayacak hiçbir şeye sahip olmamasıydı. 

Bunun yanısıra TikTok'dan engellenmenizin başka bir nedeni daha var . Örneğin, TikTok kurallarına uymayan bir içeriği yayınlarsanız hesabınızı yasaklayabilirler.

Tiktok'tan Kalıcı Olarak Engellenmiş Bir Hesap Kurtarabilir mi?

TikTok hesabınız yasakladığında bunun nedeni TikTok'un topluluk kurallarından birini ihlal etmiş olmanızdır. Yaş sınırlaması ile ilgiliyse, sorunu çözmek ve hesabınıza geri dönmek daha kolaydır. Fakat TikTok topluluk kurallarına uymayan içerik yayınladıysanız, hesabı kurtarma ihtimali biraz daha düşüktür. Yani tiktok'tan kalıcı olarak banlandıysan önce sebebini bulman sonra çözmeye çalışman lazım.

Kalıcı Olarak Banlanan TikTok Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Artık TikTok hesabınızın kalıcı olarak engellenmesinin sebeblerini bildiğinizi varsayıyoruz. İşte hesabınızı kurtarmanın farklı yolları;

TikTok Müşteri Desteği ile İletişime Geçin

Hesabınız geçici olarak engellenirse, TikTok'tan bununla ilgili e-mail aldığınız için TikTok müşteri desteği ile iletişime geçebilirsiniz. Ancak TikTok profilinize ve Sorun Bildir seçeneğine erişiminiz olması durumunda bunun mümkün olduğuna dikkat edin. 

Yaşınızın Kanıtını Sunun

Bazen TikTok hesaplarınızı kurarken yanlış bir doğum tarihi girdiğiniz için TikTok'tan kalıcı olarak engelleniyorsunuz. TikTok size bir Devlet Kimliği kanıtını TikTok'taki resmi müşteri desteğiyle paylaşma ve böylece yaşınızı doğrulama şansı veriyor.

Tiktok Yasağına Nasıl İtiraz Edilir?

TikTok kurallarını ihlal ettiğiniz için hesabınızı engellediyse ancak bunun doğru olmadığını ve yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorsanız, TikTok yasağına itiraz edebilirsiniz. Bu durumda, TikTok'a bir itiraz e-postası göndermeniz gerekir ve bu durumda en etkili olanı [email protected]'dur . Ayrıca, [email protected] , [email protected] , [email protected] gibi başka e-posta adresleri de sizin için yararlı olabilir .

Hesabınızı geri almak için bir itiraz gönderdiğinizi unutmayın, bu nedenle kibar olun ve nefret dolu sözler kullanmayın. Sadece iddialarınızı ayrıntılı olarak açıklayın ve onlara hesabınızın yasaklanmasının neden haksız olduğunu düşündüğünüzü anlatın.

E-mail gönderdiğinizde yarın hemen hesabınızı geri alacağınızı düşünmemelisiniz. Her gün birçok itiraz alıyorlar ve sizinkine ulaşmaları zaman alabilir.

Yasaklanan TikTok Videoları Nelerdir?

  • Kamu güvenliğini tehdit eden videolar
  • Müstehcen içeriğe sahip videolar
  • Kendine zarar vermeyi tasvir eden veya teşvik eden videolar
  • Şiddet içeren videolar
  • Yasa dışı etkinlik videoları

Tüm TikTok kullanıcılarının karşılaşabileceği en önemli sorulardan biri olan TikTok'tan kalıcı olarak engellenmeyi ve çözümleri anlattık. Bu konuda deneyimlerinizi ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden yorum yazarak paylaşabilirsiniz.

Eğer hesabınızı kurtarmayı başarırsanız TikTok'da daha fazla izlenim ve beğeni elde etmek isteyebilirsiniz. Bunun için beğeni ve izlenme paketlerimizi inceleyebilirsiniz.