TikTok'ta Nasıl Para Kazanılır? (3 Yöntem)

Son zamanlarda TikTok fenomenleri iş birlikleri ve yaptıkları canlı yayınlardan kazandıkları uçuk rakamlarla gündemde. Bu sebepten, birçok insan da para kazanma amacıyla TikTok uygulamasını kullanarak fenomen olmaya çalışıyor.

Yaklaşık 1 milyar aktif kullanıcıya sahip olan TikTok, içerik üreterek hızlıca takipçi kazanabileceğiniz en popüler uygulamalardan biri. Eğer istemezseniz TikTok’tan para kazanmak için diğer fenomenler gibi dans etmenize veya yüzünüzü bile göstermenize gerek yok.

TikTok ile para kazanmak aslında oldukça kolay, bunun için birçok farklı yöntem bulunuyor. Biz de sizlere, ‘’TikTok’ta nasıl para kazanırsınız?’’ sorusunu yanıtlamak için üç farklı yöntem sunduk. Hepsini aynı anda yapabilir ya da size en uygun yolu seçerek para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer TikTok’ta para kazanmak istiyorsanız öncelikle hangi tarzda içerik üreteceğinize karar vermelisiniz. Bunun yanı sıra trendleri takip etmeli ve videolarınızda popüler içeriklere değinmelisiniz. İçeriklerinizi üretmeye başladıktan sonra sık sık analizlerini yaparak istatistikleri gözlemlemeli ve takipçilerinizin videolarınızı ne kadar izlediğini öğrenerek bir sonraki içeriğinizi ona göre şekillendirmelisiniz.

Ürün Reklamı Yapın

tiktok para

Bir markanın reklamını yapmak için istediğiniz ürünü seçip TikTok’ta herhangi bir videonuzda bahsetmeniz yeterli. Bahsedeceğiniz araç, hizmet veya ürün için bir ortaklık programı olduğundan emin olun, aksi takdirde linkler üzerinden para kazanamazsınız. 15 saniyelik kısa videolar çekerek, yüzünüzü göstermeden bile ürünü tanıtabilirsiniz.

Paylaşacağınız linkler üzerinden satın alım yapacak her bir kişi için ürün üzerinden %30 ile %50 arasında bir komisyon kazanabilirsiniz. Anlaşmalı ürün linkleri ekleyebilmek için en az 1.000 takipçiye ulaşmanız gerekiyor; ancak linkleri yorumlarınızda paylaşarak da aynı etkileşimi alabilirsiniz.

Canlı Yayın Yaparak Bağış Alın

tiktok para

TikTok hesabınızda canlı yayın açarak takipçilerinizden hediye toplayabilir, bu hediyeler karşılığında da para kazanabilirsiniz; ancak canlı yayın açabilmek için en az 1.000 takipçiye ulaşmış olmanız ve 16 yaşından büyük olmanız gerekiyor. Eğer takipçi şartını henüz karşılamıyorsanız endişe etmenize gerek yok çünkü TikTok yeni kullanıcılarını öne çıkartıyor. Bu sayede sık sık içerik üreterek kısa zaman içerisinde 1.000 takipçiye ulaşabilir veya sitemiz üzerinden takipçi satın alabilirsiniz

Canlı yayın açtığınızda takipçileriniz 30 hediye seçeneği arasından dilediğini size göndererek destekte bulunabilir. Hediye çeşitlerinden en uygun fiyatlı olanı TikTok Gül, 0.96 Kuruş, en pahalı hediyelerden olan Spor Araba ise 2.880 TL'dir.  Topladığınız hediyeleri ise belirli bir komisyon karşılığında TikTok’a satarak paraya çevirebilir ve banka hesabınıza çekebilirsiniz.

Gelecekte; İçerik Oluşturucu Fonundan da faydalanabilirsiniz. TikTok, İçerik Oluşturucu Fonunu (Creator Fund), ilk kez Ağustos 2020’de kullanıcılarına sundu. TikTok’un sunduğu bu özellikten yararlanabilmek için en az 10.000 takipçiye ve 100.000 görüntülenmeye sahip olmanız gerekiyor. Henüz ülkemizde bu özellik aktif olmasa da ileride aktif hale gelebilir. Böylece sadece izlenmelerinizle bile para kazanabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik Üretin

tiktok para

Büyük bir takipçi kitleniz olmasa bile bazı markalarla anlaşarak reklamlarını yapabilirsiniz. Yeni kurulmuş ya da sesini duyurmak isteyen küçük markalar çok daha düşük takipçili hesaplar ile çalışmayı tercih edebiliyorlar. Bu markaları takip edip iletişime geçerek belirli bir ücret karşılığında videolarınızda reklamını yapabilirsiniz.

E-mail üzerinden hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek markaları seçip onlara ulaşarak iş birliği için teklif gönderebilirsiniz. Markalarla iş birliği yaptıkça, daha önceki çalışmış olduğunuz şirketler size referans olabilir ve kısa bir süre sonra markalar bizzat size ulaşabilir. Bu yüzden profilinize farklı iletişim adreslerinizi eklemeyi unutmayın.

İşte bu anlattığımız 3 madde TikTok’ta para kazanmanın en iyi yöntemlerinden. Eğer TikTok hesaplarınızı ihmal etmez ve istikrarlı bir şekilde içerik üretmeye devam ederseniz kısa süre içerisinde büyük bir kitleye hitap edebilir, böylelikle kazancınızı da artırabilirsiniz.