Youtube'a Yüklediğiniz Videolarınızın Kaldırılma Sebepleri Nelerdir ?

Youtube dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcı ve izleyiciye sahip bir platformdur. Bu ulusallığından dolayı kullanıcılara hem güvenilir hem de içinde kötü şeyler barındırmayan içerikler üretmeye çalışmaktadır. Youtube'a yüklediğiniz videolarınızın kaldırılma sebepleri amacı izleyicileri kötü ve zararlı içeriklerden korumaktır. Kullanıcıların yayınladığı videolar Youtube tarafından incelenerek içinde kural ihlali var mı diye bakılmaktadır.  Bu kurallar genel olarak 5 başlıkta inceleyebiliriz. Sırasıyla, yanlış bilgilendirme, şiddet barındırma ya da tehlike içerik yayınlama, yasal düzenlemeler tabi olan ürünleri içeriklerde barındırma,  hassak içerik içerme, üretilen içeriklerin spam ve yanıltıcı olmasıdır.

Yanlış Bilgilendirme

Youtube'a yüklediğiniz videolarınızın kaldırılma sebepleri oldukça fazladır. Bunlardan biri de yanlış bilgilendirmedir. Eğer videonuzda ciddi anlamda zarar yol açabilecek aldatıcı içerik veya içerikler yer alıyorsa videonuz Youtube den kaldırılır. Günümüzde Covid-19 nedeni ile internette yanlış bilgiler oldukça hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Bunun önüne geçmek isteyen Youtube artık içeriklerinde  covid-19 hakkında yanlış bilgi veren videoları kaldırmaktadır.

Şiddet Barındırma

Youtube de yıkıcı ve taciz edici davranışlara, nefret söylemine, kötü amaçlı saldırılara, sansürlenmemiş şiddete ve zararlı veya tehlikeli davranışları teşvik eden davranışlar bulunmaz. Bunları içeren videolar kaldırılır. Günümüzde oldukça yaygınlaşan siber zorbalık da bu kuralların içinde var olmaktadır.

Yasal Düzenlemelere Tabi Olan Ürünleri Bulundurma

Kullanıcıların içeriklerinde yasal düzenlemelere tabi olan ürünler daha çok uyuşturucu, ateşli silahlar, alkol, organ vs ürünler veya eşyalar bulunuyor ise Youtube videoyu kaldırmaktadır.  Bu ürünlerin satışı bu platformda yapılamaz.

Hassas İçerik İçerme

Youtube izleyicilerini özellikle küçük yaşta olan izleyicilerini korumayı hedeflemektedir. Bundan dolayı çocukların güvenliğini sağlamak, onları cinsellik , çıplaklık ve kendine zarar verme temalı içeriklerden korumalarını sağlayan kurallara sahip. Bu kuralları hassas içerik içerme başlığı altında toplayabiliriz. Youtube'a yüklediğiniz videolarınızın kaldırılma sebeplerini kısaca açıklaması böyledir.

Youtube ' de Videonuzun Kaldırılma Aşamaları

 Eğer videonuz bu kurallardan birini içeriyorsa içerikleriniz kaldırılır eğer bu kuralları ihlal etmeye devam ederseniz ihtar alırsınız. İçeriğiniz 2. kez topluluk kurallarını ihlal ederse ilk ihtarınızı alırsınız. Bu ihtarın sonucunda video, canlı yayın veya hikaye yükleyemezsiniz, oynatma listesi oluşturamaz, düzenleme veya listelere ortak çalışan ekleyemezsiniz, özel küçük resim veya topluluk gönderisi oluşturmazsınız, İlk gösterimleriniz sırasında fragman gösteremezsiniz, izleyicileri, canlı yayından ilk gösterime veya ilk gösterimden canlı yayına yönlendiremezsiniz, "Kaydet" düğmesini kullanarak izleme sayfasından oynatma listesi ekleyip kaldıramazsınız. Bunları 1 hafta boyunca yapamazsınız. Bir hafta sonunda tüm ayrıcalıklar geri verilir ancak aldığınız bu ihtar kanalınızda 90 gün boyunca kalır. İlk ihtarınızı aldığınız 90 günlük dönemde eğer ikinci bir ihtar daha alırsanız 2 hafta boyunca içerik yayınlayamazsınız. Başka bir sorun yoksa 2 haftanın sonunda yeniden tüm ayrıcalıklar geri verilir. Aynı 90 günlük dönemde üçüncü bir ihtar daha alırsanız kanalınız kalıcı olarak Youtube den kaldırılır. Her ihtarın geçerliliği, alındıktan 90 gün sonra sona erer.

Web sitemizden, videolarınıza uygun fiyatlarla youtube izlenme satın alabilirsiniz.