Youtube'da En Popüler Olan İçerik Türleri Nelerdir?

Youtube, yeteneklerinizi, markanızı ya da işletmenizde tanıtabileceğiniz ideal bir mecradır. Ancak youtube’a yüklediğiniz videolar ilgi çekici olmalı ki çok izlenip çok tanınabilesiniz. İşte sizlere Youtube'da en çok izlenen videolar.

Youtube'da En Çok İzlenen Videolar

1-Nasıl yapılmış / how is it made

Bir Lego seti, bir puzzle, herhangi bir okul ödevi veya araba, bisiklet gibi mekanik aletlerin parçalarına kadar nasıl yapılacağını adım adım göstererek hayatı kolaylaştırmaya yarayan video türleridir. İnsanlar yapamadıkları bir şey olduğunda ilk youtube’a  koşar orada yapamadıklarını aratır ve yapmayı denerler. Genellikle de başarılı olurlar.

2-Vlog çekmek

Vloglar genellikle deneyimleri içerir. Herhangi bir gezi yerinin, tarihi bir yer veya taşınma işleri, ev yenileme işleri gibi insanların günlük hayatında olan doğal akışların sunulması izleyiciye içine çeker.

3-Oyun videoları

En çok oynanan oyunları seçip onları oynayıp kayda alıp sunabilirsiniz. Ya da daha önce oynanmış oyunların incelemesini yapabilirsiniz. Ülkemizde oldukça oyun sever olduğunda oyun videoları oldukça fazla izlenmektedir.

4-Komik videolar

Günümüzde insanlar günlük yaşantılarında ki stresi atmak için stresin zıttı olan komediye yönelirler. İnsanlar kendilerini daha yakın hissettikleri için ünlü bir komedyen seyretmek yerine kendileri gibi halktan ve bu işe gönül vermiş komedyenleri seyretmeyi tercih ederler.

5-Moda ve güzellik öneri videoları

Moda ve güzellik öneri videoları, genellikle hangi kıyafetlerin birbiriyle uyumlu olacağı ya da nasıl uyumlu hale getirileceği, hangi makyaj malzemelerini hangileri ile kullanılacağı konularında özellikle makyajı yeni başlayan insanlar için ilk izleyecekleri videolar arasına girmektedir.

6-Eğitim videoları

Herhangi bir ders, herhangi bir konu hakkında bilgi verip izleyicilerinizden aldığınız soruları cevaplayarak izlenme kazanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey örneğin bir tarih dersini anlatıyorsanız diğer öğretmenler gibi aynı cümleleri kurup yerinizde sabit kalmak yerine mümkünse anlattığınız konunun geçtiği yere gidip canlı canlı izleyicilerinize göstermeniz daha yerinde olacaktır. Örneğin Fatih sultan Mehmet’in İstanbul’a girişini anlatıyorsanız başınıza bir kavuk takıp Edirnekapı'ya giderek canlandırma yaparsınız öğrenciler konuyu anlamak için birden fazla dinleyip size izlenme kazandıracaktır.

7-Kutu açma videoları

YouTube’da özellikle markalardan gelenler olarak bilinen kutu açma videoları oldukça fazla izlenmektedir. Eğer bir işletme sahibiyseniz size diğer markalardan ürünlerini tanıtmanız için videolar gelecektir bunları kamera karşısında açıp izleyicilerinize sunabilirsiniz. Ya da bir teknoloji kanalısınız ve teknolojik ürün inceliyorsunuz yine aynı şekilde kameranın karşısında bu kutuları açarak ve inceleyerek izleyicilerinize sunabilirsiniz.

8- Soru cevap

Soru-cevap videoları genellikle işletmeler, girişimciler, alanında başarılı olmuş kişiler ya da yüksek derece yaparak mezun olmuş öğrencilerin çok çektiği videolardır. İzleyicilerimize bu tür insanları konut alarak bu insanlar hakkında soru sormalarını isteyebilir ve bu soruları kamera karşısında deneyimden aktarılarak cevaplandırabilirsiniz.

9-Koleksiyonculuk

Özellikle Harry Potter, yüzüklerin efendisi ya da narnia günlükleri gibi çok bilinmiş filmlerin ya da dizilerin kullandıkları parçaları koleksiyon edinmeyi seviyorsanız bunları insanlara tanıtarak izlenme kazanabilirsiniz.

Web sitemizden YouTube videolarınıza izlenme satın alabilirsiniz.